Annonse

Det var den store hagen som gjorde utslaget. At eiendommen bare lå noen hundre meter fra der mannen vokste opp, var heller ingen ulempe. Nå pusser Heidi og Thomas Løvbrekke opp 60-talls huset i Ginatunet i Haugesund steg for steg.

 

27 år gamle Heidi Løvbrekke og mannen har ingen ambisjoner om å bo seg i hel eller ha et stort huslån opp til pipa. De ønsker fremdeles ha råd til opplevelser og reiser. Derfor går oppussingen av boligen de kjøpte våren 2013 i rykk og napp – alt etter hva som er igjen på kontoen når måneden er omme. Og ikke minst så er malingskosten blitt en god venn.

– I alle fall min favoritt, presiserer Heidi som gjerne deler sine oppussingsprosjekter med andre. I bloggen “Vidunderleg” og på Instagram under samme navn gir damen fra Bømlo mange smarte tips til andre som holder på med oppussing. Og målet er hele tiden at oppussingen ikke skal koste alt for mye.

– Vi sparte nesten 100 000 kroner til nytt bad, tegnet “drømmebadet”, men fikk kalde føtter og syntes det ble vel mye penger å bruke på ett rom. Så i første omgang har det blitt en del malingsstrøk både på vegg og skapdører, ny lampe  og så langt ser det ut som det vil funke i noen år fremover, forteller Heidi Løvbrekke.

 

Blander selv

Men når det kommer til maling, er hun veldig spandabel. Heller et strøk for mye enn for lite. Og blir det noe igjen i malingsboksene er hun ikke redd for å blande sin helt spesielle fargevariant. Slik kom hun frem til gråfargen som ble valgt på baderomsskapene.

– Når en har et helt hus som skal pusses opp er alltid en vegg som skal males, sier Heidi som arbeider som lærer på Hauge skole i Haugesund. Forandring fryder. Vegger skifter farge etter årstid og humør.

Ingen tvil om at denne dama både er kreativ og oppfinnsom. Skrivebordet er laget av en gammel dør som ikke lenger var i bruk. Liker hun ikke trekket på en stol, er hun rask å trekke det om i et stoff med passende farge. Flere av småmøblene og gjenstandene i huset har hun laget selv. Som hyllen hun laget ev en plankebit og et gammelt skinnbelte. Eller lysestakene hun støpte i betong når en likevel holdt på med slikt arbeid i hagen.

Optimist

Nå er hovedetasjen sånn noenlunde i havn – selv om målet på sikt både er å rive en vegg og gjøre om på planløsningen. Neste steg er å pusse opp loftet, og Heidi legger ikke skjul på at hun klør i fingrene etter å sette i gang. Men da hun spurte mannen om han var enig at de ville bli ferdig med oppussingen i andre etasje før jul, bare måpte han.

– Jeg har nok en tendens til å være vel optimistisk i forhold til hvor mye tid som går med til de ulike prosjektene, så jeg må nok se langt etter å komme i havn til jul. Men på vårparten en gang kanskje, smiler Heidi Løvbrekke.

Annonse