Annonse

To premisser var viktige når de skulle bygge nytt. Boligen skulle være på ett plan og den skulle leveres nøkkelferdig. Familien Øvergaard Nordstrøm fikk begge ønskene sine oppfylt og stortrives i sitt nye hus i Arqebusvegen på Vormedal.

Etter at de totalrenoverte sitt forrige hus fra 50-tallet, var målet neste gang å få et fiks ferdig hus. Et hus der alle rom var klare for å tas i bruk den dagen de flyttet inn.
– Det var helt topp å kun konsentrere seg om alle valgene som skulle tas og ikke minst slippe unna malings- og tapetseringsjobben. Vår jobb ble å velge ut materialer og tapeter til de ulike rommene og ikke minst bestemme hvordan planløsningen skulle være i boligen, forteller Maria Øvergaard.
Det nye huset er bygget på en tomt som har vært i Marias familie i en årrekke – like ved hennes foreldre på Varden på Vormedal.
– Så nå er vi blitt naboer, noe som er kjempekjekt. Ikke minst for våre to sønner som har fått besteforeldrene sine som naboer. Veldig praktisk og kjekt for begge parter, sier hun.

Egen soveromsfløy

Det klassiske huset på vel 200 kvm er satt opp av boligleverandøren Berge Sag. Boligen inneholder en egen soveromsfløy med tre rom, TV-stue, to bad, gjesterom/kontor, stort kjøkken/allrom og stue. I stuen og allrommet har de valgt å ekstra takhøyde, noe som gir en luftig effekt. Alle tak og vegger er kladd med hvitmalte paneler, utenom veggene de har valgt å tapetsere. Tapetene fant de hos Fargerike Ragalamyr og spesielt den som er brukt i stuen vakte oppsikt blant tapetsererne.
– Han som hadde ansvar for tapetjobben ringte og lurte på om vi virkelig var helt sikre på at vi ville ha dette tapetet på veggen i hele stuen. Men det var vi, og vi er veldig fornøyd med sluttresultatet, sier Maria og tar oss med inn i stuen med det gråmønstrete tapetet. Boligen er innredet på klassisk vis og har en fin miks av gammelt og nytt. Møbler fra Marias oldemor og tippeoldemor gir særpreg og personlig tøtsj.

 

Smertefri byggeprosess

Boligen, som har kledning fra Møre Royal, stod ferdig sommeren 2013.
– Byggeprosessen gikk smertefritt, og vi er veldig fornøyd med Berge Sag. Og vi hadde også flaks siden det nesten ikke kom nedbør den vinteren boligen ble ført opp , forteller Matia Øvergaard og mannen Jon Andrè Nordstrøm.
Siden innflyttingen har de også opparbeidet hage på den vel 1,1 mål store tomten. At boligen er på ett plan, er et bevisst valg
– Vi stortrives med å ha alt på ett plan. Det er utrolig praktisk og herlig å slippe å gå i trapper. Dessuten er dette et hus vi kan bo i også når vi blir gamle og det er jo greit å tenke på, smiler de.

 

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Berge Sag

Grunnarbeider/betongarbeider:

Vassbakk og Stol

Maling/tapetsering: Risanger og Sønn

Muring og flising: Breitve Mur og Flis

Kjøkkenleverandør: Norema

Baderomsleverandør: Thuestad Rør/tema bad

Gulv/tak: Berge Sag

Vindu/dører: Berge Sag

Elektriske arbeider: Haugesund Elektriske

Tekstiler/tapeter: Fargerike Raglamyr

Rørleggerarbeid: Thuestad Rør

Opparbeidelse uteområde: Vassbakk og Stol og Håkon Vea planering av plen

Annonse