Annonse

Når Aslaug Salhus ser noe til hjemmet hun liker, lurer hun ikke på hvor hun kan kjøpe det. Hun setter heller i gang å lage noe lignende. Bli med hjem til Aslaug Salhus – dama bak bloggen “frøkenliten”.

Aslaug har da også gode forutsetninger for å gå i gang med det ene DIY-prosjektet etter det andre. Dama, som for tiden har mammapermisjon fra jobben som kunst og håndverks-lærer på Hauge skole i Haugesund, kan både snekre og sy. Og synes det er mer stas med noe hjemmelaget i stua, enn design og kjøpeting. Det bærer huset hennes på Norheim preg av. Huset har store vinduer med flott utsikt til Karmsundet, stor hage med drivhus i og ligger landlig til like ved en bondegård. Samtidig tar det bare ett minutt å kjøre til Oasen Storsenter.

 

Pladask

– Vi falt pladask for dette huset da vi var på visning – selv om huset var fra 60-tallet og det meste av inventaret var originalt fra byggeåret. Vi rev mange vegger og gjorde en del om på planløsningen og nå har vi fått det akkurat som vi vil, smiler Aslaug.

I huset bor hun sammen med sin forlovede Jarle Eriksen og barna Herman på 6 måneder og to år gamle Lilly. Bloggingen startet hun med etter at de flyttet inn i det nyoppussede huset. Her gir hun tips til andre, samtidig som hun henter inspirasjon fra andre blogger.

– Det er blitt en kjekk hobby der jeg kan dele noen av prosjektene mine med andre. Bloggingen er også en fin ting å holde på med om kveldene etter at ungene er i seng, smiler hun.

 

Globetrotter

At Aslaug og Jarle er og har vært noen solide globetrottere, er også noe som speiles i hjemmet. På soverommet henger et gammelt verdenskart som ble kjøpt på loppemarked på Hauge skole for noen år siden der alle landene de har besøkt er avmerket med synåler. Og det er ikke få synåler som måtte til. I gangen har de hengt opp en bildetapet fra New York.

– Jeg synes det er fint om hjemmet vårt forteller noe om oss som bor her. Og jeg er heller ikke redd for å bruke humor og litt overraskende innslag i innredningen, sier Aslaug.

Forandring fryder

Huset har en boflate på 140 kvm. Mens de har totalrenovert hovedetasjen med nye vegger og tak, er det meste originalt i kjelleren med gjesterom, kjellerstue og kontor. Her har de malt vegger og tak og på sikt ser de for seg å totalrenovere også her.

Huset er innredet med tanke på at alle overflater skal kunne skifte utseende om behovet for forandring melder seg. Og veggen bak spisestuen i det åpne oppholdsrommet med kjøkken og stue har allerede skiftet karakter flere ganger. En stund var det gult bestikk som var motivet, mens det nå er striper som gir rommet karakter.

– Målet er å ha en levende vegg som skifter etter årstiden og humøret til oss som bor her. Vi har også valgt våtromstapet på baderomsveggen istedenfor fliser for lettere kunne skifte farge, forteller Aslaug.

Annonse