Annonse

På jakt etter inspirasjon til baderommet? Da bør du få med deg disse to fantastiske badene vi besøkte i et flunkende nytt hus i Førresfjorden. For flottere baderom har vi knapt sett.

Natur, industri og glamour er viktige inspirasjonskilder. Og ikke minst en utstrakt bruk av spennende flisekombinasjoner. At Susanne Wannberg arbeider som hudterapeut og har besøkt en del spa opp igjennom årene, har nok også påvirket resultatet.

– Vi brukte mye tid på å planlegge hvordan badene skulle bli og hvilke kombinasjoner som ville fungere. For å få den rette stilen har vi mikset produkter fra forskjellige butikker og vasken på badet  oppe kjøpte vi på på finn.no, forteller Susanne.

De flestse av flisene fant de hos Smartflis i Haugesund, og de var ikke redd for å mikse ulike gråtoner og størrelser. Mens de på det ene bade-rommet mikset fire forskjelle fliser, brukte de fem forskjellige flisetyper på baderommet i den øverste etasjen. Flisene har de kombinert blant annet med kalkmaling.

– Jeg ville helst ha et bad i kalde farger, mens min mann ville ha varmere farger på badet. Så da ble det kompromiss og ett av hver, smiler Susanne Wannberg.

To moderne bad, der spa- og luksusfølelsen råder. Badet i hovedetasjen er i forbindelse med foreldresoverommet. Dette er litt strammere i stilen, med forskjellige kalde gråtoner. Her har de valgt an dobbeldusj skjult bak en vegg som ser ut som den er laget av betong, men som faktisk er en trevegg som murerne har slamret på.

– Dette tipset snappet jeg opp i et interiørblad, forteller Susanne.

 

Rund vegg

På badet i den øverste etasjen har de brukt fliser i brunt og grått og her er det innredet med tanke på at det skal brukes mest av de to barna i familien. Seksjonen og hyllene er montert litt lavere slik at det er tilrettelagt for barnas høyde og her er det også badekar. Dusjen er skjult bak en rund flislagt vegg.

– Vi valgte å legge badene til rom uten vinduer. Et baderom er etter vår mening ikke avhengig av vindu, og vi ville heller spare vinduene til sove- og oppholdsrommene. Vi har også en skittentøysjakt som går fra det øverste badet til badet i etasjen under, sier Susanne Wannberg som valgte å bruke mørke farger på veggene.

– Når en går for så mørke vegger, er det viktig å tenke belysning i en tidlig fase i byggeprosessen. Om en ønsker nisjer og innebygde hyller, må også disse tegnes inn på et tidlig stadiet, sier hun.

 

Flott dekor

Susanne Wannberg elsker å dekorere og har nok en liten interiørarkitekt i magen. Hun er ikke redd for å dekorere på baderommene og har blant annet teppe på gulvene, egne beholdere til sjampo og såpe og har også hentet litt ting som hun tidigere hadde i stuen for å understreke glamour og spafølelsen. Paret har også valgt å ha et musikkanlegg som er integrert i de fleste rommene i huset, inkludert badene. At lyset kan dimmes, er også et must, synes Susanne.

Annonse