Annonse

Klart det er mulig å få en omsorgsleilighet til å bli både lekker og personlig. Bli med til 27 år gamle Mari Anvedsen sin nye leilighet i Myrullvegen i Haugesund.

 

Så er da dette ingen ordinær omsorgs-leilighet. Denne leiligheten er det nemlig Mari selv som eier og ingen kan komme om noen år og si at hun må flytte til et annet sted.  Det var i begynnelsen av mai at Mari og ni andre ungdommer kunne flytte inn i hver sin leilighet i Myrullvegen. Det er 11 leiligheter organisert i et borettslag og i en av leilighetene holder personalet til som har ansvaret for å følge opp brukerne som bor her. Haugesund kommune eier tre av leilighetene. Sju av ungdommene eier sin egen leilighet.

I den 77  kvm store leiligheten har 27-åring-en fått et flott og praktisk hjem, som både hun og foreldrene Alf og Marit Anvedsen er godt fornøyd med. Her har hun to sove-rom, stort kjøkken i åpen løsning mot stuen, bad, innebod og utebod.

Ikke ”sidrumpet”

Et maleri signert kunstneren Anne Valen Næss la premissene for fargevalget i leiligheten. Her er det innredet etter en grunnregel – ”alt er greit, bare det ikke er sidrumpet”.

Klare farger dominerer i oppholds-rommene. Og mye er holdt i Maris ynglingsfarge rosa. En tegning av en sjiraff som Mari står bak er blitt motiv på dørskiltet utenfor leiligheten. Den samme sjiraffen dekorerer et vindu mellom stuen og hallen.

Denne leiligheten finnes det ikke maken til. Målet har vært å innrede ungt og fargerikt.

– Vi fikk hjelp av interiørarkitekt Grete Helgesen til innredningsarbeidet. Med hennes gode tips og noen fra oss selv, har vi klart å skape et hjem for Mari som er akkurat like fargerik og artig som hun som bor her, sier Marit Anvedsen.

Endret planløsningen

Den opprinnelig planløsningen ble også endret ved at de skråstilte den ene veggen og på den måten gjorde kjøkkenet romsligere. Her har de plassert et stort spisebord og her er det god plass til familie og venner på besøk.

– For oss er det viktig at Mari har plass til masse besøk og at dette kan bli en hyggelig samlingssted for hele familien. Hobbyarkitekten i meg så ganske raskt at kjøkkenet på de opp-rinnelige tegningene ble for lite, og vi gjorde også andre endringer. Heldig-vis tok utbyggerne utfordringen på strak arm, og vi er godt fornøyd med endringene som vi gjorde. Nå er kjøkkenet så stort at vi uten problem kan samle 10 personer rundt bordet, sier Marit Anvedsen.

99% av møbler og annet inventar har de handlet hos Bohus og hver lille detalj er nøye planlagt. Terrassen utenfor leiligheten har blitt mye brukt i sommer og her har de innredet med hengestol og solide hagemøbler.

– Her er superkjekt å gynge – spesielt når det er fint vær, smiler Mari mens hun sitter i hengestolen på terrassen. I løpet av sommeren har hun hatt mye besøk i den fine leiligheten sin.

– Alle synes jeg har fått det kjempefint og det er jo kjekt å høre, sier hun.

Hvem har gjort hva?

Husleverandør: Garvik Prosjekt AS

Grunnarbeider/betongarbeider:

Entreprenør Geir Tangjerd as

Maling/tapetsering: Malermester

Langelandsvik, Aksdal

Kjøkkenleverandør: HTH

Baderomsleverandør: Comfort Karmøy

Gulv/tak: Malermester Langelandsvik

Vindu/dører:Uldal/Harmonie

Elektriske arbeider: Haugesund

Elektriske

Tekstiler/tapeter: Malermester

Langelandsvik

Rørleggerarbeid: Comfort Karmøy

Opparbeidelse uteområde: Entreprenør

 Geir Tangjerd AS

Byggelånsbank: Haugesund Sparebank

BL Konsult Andreassen har vært konsulent for Myrullvegen Borettslag i byggefasen. HAUBO overtar som forretningsfører i driftsfasen. Eiendomsmegler A har vært oppgjørsmegler og ordnet med tinglysing.

Annonse