Annonse

Datteren Astri var aldri i tvil om hvor bryllupet skulle stå. Det bare måtte bli på hos moren ”på landet”. Den flotte strandeiendommen ved Førresfjorden har vært i familien Larsen sin eie helt siden 1938, og for to år siden kunne Rachel Larsen Stenseth flytte inn i en flunkende ny bolig i funkisstil.

For selv om det gamle sommerhuset fra 1917 er jevnet med jorden og er blitt erstattet av en ny bolig, er stemningen mye den samme. Den store blodbøken som bestemoren syklet til byen for å kjøpe, gir fremdeles skygge og ly på det vakre tunet. Rachel liker godt å holde på med hagearbeid og fikk et ekstra press på seg til å få hagen ferdig til den store dagen 28. juni.

– Men helt ferdig blir en vel aldri. Fremdeles har jeg noen prosjekter på gang. Det som er deilig nå som jeg bor her hele året, er at jeg ikke har det så travelt, sammenlignet med de somrene som jeg måtte farte tilbake til jobb og hverdagsliv når ferien var over, sier hun.

 

Bryllup på tunet

Strandeiendommen på 2,5 mål ligger tett opp til Førresfjorden havn. Og det var nok ikke fritt for at en del av naboene fikk med seg at noe stort var på gang den siste lørdagen i juni.

Da sa Astri Stenseth og Erlend Steine Lie ja til hverandre foran dommer og 63 bryllupsgjester. En rød løper var lagt ut  fra hagen til bryggen og vielsen fant sted tett opp mot strandkanten.

– Astri har alltid sagt at hun ville gifte seg ”på landet”. Hun ville egentlig ha bryllupsfesten i båthuset som vi har renovert, men bryllupet ble så stort at vi også måtte sette opp et partytelt på gressplenen, forteller Rachel.

Funkisstil

Huset i funkisstil er tegnet av arkitekt Kåre Frøland hos Hereid Hus. For Rachel var det viktig å integrere så mye av uteområdet som mulig inn i boligen, og hele vindusrekken i allrommet i første etasje kan åpnes for å ta inn sjølukten og de maritime omgivelsene.

Fra andre etasje kan en komme seg ut på terrassen og plattingen bak huset fra tre forskjellige dører. Boligen på ca 170 kvm inneholder tre soverom, to store bad, et stort allrom i første etasje og kjøkken i åpen løsning mot stuen i andre etasje.

– Jeg valgte å ha et allrom i første etasje for å få et ekstra felles oppholdsrom i huset. Noe som ikke minst er svært praktisk når vi får besøk av barn og barnebarn. Allrommet i første etasje er også et perfekt sted å arrangere sosiale lag i, sier Rachel Larsen Stenseth.

 

Rev gamlehuset

Den moderne boligen stod ferdig til innflytting i 2012 og Rachel er svært fornøyd med resultatet – selv nå to år etter. flisleggeren Pawel Pietruniak får gode skussmål for jobben han gjorde i hallen og de to badene, og det samme gir hun Atle Tellefsen for jobben som ble gjort med legging av skifer og beleggingsstein utenfor huset.

Og hun har aldri angret på at hun valgte å rive det gamle sommerhuset, selv om det var en lang prosess å bestemme seg.

– Et hus fullt av minner, men dessverre et hus som trengte veldig mye oppgradering for å nå dagens standard. Dessuten var grunnmuren i svært dårlig forfatning. Derfor ble jeg anbefalt å rive det gamle og bygge et nytt på stedet. Når avgjørelsen om riving først var tatt, var det helt greit, forteller Rachel.

Minnene og stemningen på den flotte strandeiendommen er vel bevart i nybygget og Rachel visste akkurat hvor det var lurt å ha terrassene og plattingen.

– Det nye huset er trukket litt lenger fram enn gamlehuset, og på den måten får vi enda mer glede av hagen og uteområdet. Nå kan jeg stå på kjøkkenet og vinke når noen kommer inn i tunet, samtidig som jeg følger med på det som foregår på sjøen. Det kunne jeg ikke i gamlehuset, smiler Rachel.

 

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Hereid Hus

Maling/tapetsering: Fargerike Raglamyr

Kjøkkenleverandør: Designa

Baderomsleverandør: Designa og Karsten Bjelland

Vindu/dører: Hereid Hus

Elektriske arbeider: Persson Elektro

Rørleggerarbeid: Karsten Bjelland

Opparbeidelse uteområde:

Atle Tellefsen fra Haugaland

Mur og Fasade

Annonse