Annonse

Det var først to år etter at de overtok hytten i Skiljarvika i Tysvær, at ting begynte å skje. Etter det har det ene prosjektet overlappet det andre. Men selv med mange prosjekter på gang, er Laila og Magnus Gudmundsen bevisste på å nyte hyttelivet, unne seg lange pauser og oppleve den vakre naturen.

Det betyr fjellturer  til Hest og andre fjelltopper i Nedstrand-området. Det betyr båt- og fisketurer som strekker seg fra morgen til kveld. Det betyr at de tar båten over fjorden til landhandelen i Hervik for å kjøpe seg is. Det betyr ikke minst å samle familie og gode venner til sosiale lag , som strekker seg langt inn i sommernatten.

– Dette stedet er blitt akkurat det vi gikk og drømte om, sier Laila og Magnus Gudmundsen som reiser til hytten så ofte de kan. Nå er det helst yngstesønnen på 16 år som blir med, mens hytten også er hyppig brukt av de to eldste barna og familiene deres.

 

Uteprosjekter

Hytten i villmarkspanel og med gress på taket, har et boareal på ca. 100 kvm. Den er bygget i 2002 og var fem år gammel da familien Gudmundsen overtok den i 2007.

Det er uteområdet som er blitt mest endret. Her har Magnus og Laila laget til en større betongplatting og en stor treterrasse utenfor stuen. På betongplattingen legges det for tiden skifer. Midt i hagen har de plassert en stor glasstue som Magnus bestilte fra utlandet. Den brukte han en uke på å sette sammen og stuen går nå under navnet ”diamanten” blant naboene på hyttefeltet.

– Vi er veldig fornøyd med glasshuset som fungerer som en ekstra stue for oss og som spesielt er mye i bruk om sommeren. Her er det supert å dekke på til måltider og er et ypperlig sted å trekke inn om det blir litt kaldt, forteller Magnus.

Større kjøkken

Nå er ekteparet i full sving å planlegge endringer på kjøkkenet. De ønsker å fjerne det ene av de tre soverommene og trekke dette inn i kjøkkenet. Da blir det større plass til spisestuen og kjøkkenet blir gjort om til et større allrom.

– Selv om hytten absolutt er mest brukt om sommeren, er dette et sted som er i bruk året rundt. Vi har til og med feiret julaften her flere ganger og da er det helt topp å ha større kjøkken og spiseplass, sier de.

 

Lilla ytterdør

Også en utepeis på terrassen ved stuen står på ønskelisten og den har Magnus planer om å mure selv. Han er også arkitekten bak den flotte uteboden i hagen som denne sommeren skal få skifer på taket.

– Prosjektene her på hytten gir fin avkobling fra jobb og hverdagsliv og ikke minst er det en tilfredsstillelse å utføre arbeidet selv, sier Magnus.

Og etter at de solgte eneboligen på Brakahaug og kjøpte seg leilighet i Solsiden, er det på hytten det skjer.

– Vi liker å holde på med ulike prosjekter – det er kjekt å ha noe på gang. Det var på den måten at ytterdøren plutselig en helg ble malt lilla og at benken utenfor hytten fikk samme farge. Men ser ikke bort i fra at ytterdøren i løpet av sommeren vil skifte farge igjen, smiler Laila.

Tips til hvordan oppgradere uteområdet rundt hytten:

Vi Bygger Nytt utfordret ekteparet Gudmundsen til å komme med noen tips til andre som har lyst til å skape et fint uteområde ved hytten!

1. Vent gjerne litt før du setter i gang med ulike prosjekter. Det kan være lurt ” å bo seg inn litt” før en setter i gang. På den måten finner en ut hva denne plassen trenger.

2. Når en har bodd seg litt inn, er det lurt å lage en plan for uteområdet. Tegn ned de ulike prosjektene og legg inn når de skal gjennomføres.

3. Skap flere soner: Spre gjerne utesonene utover tomten, slik at en kan flytte seg etter sol og vindforhold.

4. Sett opp et tak: En uteplass som ligger under tak blir mye mer anvendelig og kan også være en lun plass etter at solen er gått ned.

5. Gjør det familievennlig. Det er viktig å dekke alle barna sine behov, slik at alle har noe å gjøre på når en er på hytten. På hytten til Gudmundsen har det blant annet blitt lagt til rette for mopedmekking!

Annonse