Annonse

Miksen må ha vært usedvanlig god. Bevisste husbyggere som vet hvordan de vil ha det. En arkitekt som skjønner tegningen meget raskt. Og en byggmester som virkelig legger seg i selen for å skape et hus utenom det vanlige. Når i tillegg boligen plasseres på en fantastisk utsiktstomt, ja da er bare mesterstykket komplett. Bli med hjem til familien Jordal Eikeskog sin flotte funkisbolig i Stenderveien i Norheimskogen.

En trenger ikke være utdannet ingeniør for å være en bevisst husbygger. Men det er helt sikkert ingen ulempe. I dette tilfellet er både Arvid Eikeskog og Anne Berte Jordal ingeniører. De visste hvordan boligen skulle se ut på et tidlig stadium i planleggingsfasen. Hadde til og med tegnet det. Og på sin jakt etter den rette boligleverandøren, havnet de til slutt hos Urbanhus som kunne matche ønskene deres og gi den beste prisen på prosjektet.

– Det var et lykkelig valg. Vi er meget fornøyd med sluttresultatet og prosessen som har vært underveis. Og vi er faktisk ikke avskremt fra å bygge en gang til om det vil bli aktuelt en gang i fremtiden, smiler de.

 

Fiks ferdig hage

Huset ble levert nøkkelferdig i oktober 2013. Bare noen måneder senere var også hagen fiks ferdig etter at Komplett Utemiljø sine arbeidsfolk hadde hatt noen måneder på seg.

– Fantastisk deilig å ta hagen i bruk allerede den første sommeren. Vi vurderte en stund å vente med hageprosjektet for å spare penger, men innser nå at vi da nok bare hadde gjort oss selv en bjørnetjeneste. Det er god butikk å gjøre alt ferdig med en gang ettersom prisene bare vil stige med årene. Men gleden over å ta i bruk et funksjonelt uteområde på et tidlig stadium teller uansett aller mest, sier Anne Berte Jordal. Dette lyder som musikk i Leif Bjarte Krogstad i Komplett Utemiljø sine ører. Han oppfordrer alle husbyggere til å legge inn opparbeidelse av utemiljøet inn i byggebudsjettet.

– Dette vil gi en bedre totalopplevelse av den nye boligen fra dag en og en sparer seg for mye frustrasjon. Dessuten er det også penger å spare på å gjøre det med en gang og hageplanen kan en lage på et tidlig stadium i husbyggingen, sier han.

I hagen til familien Jordal Eikeskog har Komplett Utemiljø prøvd å fange opp linjene og designet på huset, samtidig som en har prøvd å bryte opp inntrykket med runde steinbed. Hagen har også fått frukttrær og forskjellige busker. Resultatet er blitt et stilrent og praktisk uteområde.

Minnebok

På stuebordet ligger en innbundet fotobok med tittelen ”Husdrømmen blir virkelighet” på forsiden. Her har Anne Berte og Arvid samlet alle bildene fra prosessen underveis. Fra den gangen tomten bare var en grønn oase og paret pleide å legge søndagsturen der for å planlegge, titte og drømme litt. Fra signeringen av avtalen med Urbanhus i oktober 2012. Fra gravingen startet i januar 2013 til Urbanhus kunne overlevere boligen ni måneder senere. Den flotte utsiktstomten på vel 1,2 mål har vært i Anne Berte sin familien i en årrekke og det har alltid ligget i kortene at Anne Berte og familien hennes muligens en dag skulle bygge seg et hus her.

 

Rund vegg

Boligen i funkisstil går over to etasjer og er på 290 kvm. Boligen er tegnet av Morten Klungland i Urbanhus, som blant annet har tegnet inn en rund vegg oppe i gangen for å bryte opp de rette linjene som ofte dominerer i et funkishus. En artig effekt som gir huset personlighet og særpreg. En stor takterrasse i 2. etasje fanger opp den flotte utsikten til Karmsundet. Paret har vært bevisste på å innrede boligen i lune farger. Her er ingen vegger helt hvite, men likevel er det lyst og luftig.

Husbyggerne har veldig lyst til å rette en stor takk til byggmester Torgils Klungland  og byggeleder Jan Ove Stangeland som hadde ansvaret for byggeprosessen.

– De var meget dedikerte i hele byggeprosessen, sterkt involvert og gjorde en svært god jobb, sier de og retter også en stor takk til Komplett Utemiljø som gjorde mesterverket fullkomment.

 

Hvem har gjort hva?

Husleverandør: Urbanhus

Grunnarbeider: Graving og Grunnarbeid AS

Maling/tapetsering: MSB maling

Kjøkkenleverandør: Alno Kjøkken

Rørleggerarbeid: Karsten Bjelland AS

Gulv: Parkettgulv fra ABS Parkettgruppen Norge AS

Fliser: Bygnes Bygg (Flisarbeid er utført av Jan Ståle Simonsen og Lars Gunnar Halvorsen)

Vindu/dører: Nordan

Elektriske arbeider: Hans Erik Elektro

Opparbeidelse uteområde: Komplett Utemiljø

 

Annonse