Annonse

Siv Mette Ferkingstad hadde ingen ambisjoner da hun satte i gang å blogge om interiør for ett år siden. Men at bloggingen har vært til stor inspirasjon under oppussingen av atriumshuset på Åkra, er det ingen tvil om. Ikke minst henter hun mye inspirasjon fra andre interiørblogger.

Det har gått to år siden Siv Mette, mannen Kenneth og de tre barna flyttet inn i drømmehuset. Og selv om det 20 år gamle arkitekttegnende atriumshuset var blitt fint behandlet av de forrige eierne, valgte de å sette i gang en omfattende oppussing.
– Huset var preget av at det var bygget på 90-tallet. Selv om det var valgt flotte kvaliteter i huset med bruk av mye furu og eik, ønsket vi å få frem en lysere stil. Vi startet i den enden av huset og beveget oss sakte og sikkert videre mot hallen, kjøkkenet og allrommet. Nå er det stuen som står for tur, sier Siv Mette og tar oss med inn i en stor klassisk stue på vel 60 kvm.
– Kan tro jeg klør i fingrene etter å komme i gang, men med en familie på fem må en akseptere at oppussing ikke alltid kommer i første rekke. Da er det lurt å heller fokusere på alt vi allerede har fått gjort, og ikke minst på at vi er veldig fornøyd med resultatet, smiler hun.

Grundig

Og når en går rundt i huset til familien Ferkingstad, blir en virkelig imponert over alt som er blitt gjort. Siv Mette og mannen har gjort det meste av oppussingen selv. De har valgt grått og lyseblått som basisfarger og innredet med mange flotte detaljer. De har også valgt å sette inn større vinduer i husets allrom. Hele tiden har de vært bevisst på å få frem husets særpreg. Huset på vel 280 kvm er bygget i et atrium, noe som er svært praktisk når en bor på et værhardt sted på Karmøy.
– Filosofien under oppussingen har vært å gjøre en grundig jobb og heller bruke litt lengre tid for å bli helt fornøyd. Og ikke hastehandle for å fylle opp huset raskest mulig, men heller vente til en har anledning til å investere i møbler og detaljer som har stått på ønskelisten lenge, sier Siv Mette og viser oss en stålampe fra Normann Copenhagen på iphonen sin som nå står på ønskelisten.

Hobby

Selv om bloggen hennes ”Mitt og vårt hjem” har fått flere tusen følgere fra hele landet, er det fremdeles en hobby som hun gjør når tiden strekker til.
– Det blir maks ett til to innlegg i uken. Interiørbloggingen har gjort meg mye mer bevisst på det store utvalget av produkter som finnes og hvilken stil som passer hos oss, sier hun.

Oppussingstips fra Siv Mette

1. Husk det finnes grunning til panel med kvistlakk i -spar tid og ressurser! Viktig å ikke sluntre unna kvistlakken – resultatet blir så mye finere i lengden.
2. Velg gode og ekte materialer. Ofte en større kostnad der og da, men i lengden er man som regel mere fornøyde.
3. Hvis en ikke er så veldig glad i å pusse opp, er det lurt å velge nøytral base på vegger og gulv slik at resultatet varer lenge. Så kan en heller bruke tekstiler eller blomster å friske opp med.
4. Bruk tid på planlegging og begynn oppussing i en ende, og fullfør før neste prosjekt! Da jobber du med mye bedre motivasjon, her snakker jeg om erfaring.
5. Tenk helhet i huset! F.eks. bruk samme gulvtype i alle rom/eller en etasje. Flisene du bruker på badet kan kanskje brukes på kjøkkenet også. Prøv å finn en rød tråd du bruker i alle rom.

Annonse