Annonse

Det gamle drivhustunet på Skeisvoll har fått en ny vår. Her er det nå en arena for lek og late solskinnsdager for både store og små.

På Skeisvollstunet bygger Paulsen Prosjekt AS trettifem rekkehus i moderne utførelse. Første byggetrinn er allerede solgt og ferdigstilt, og nå starter neste byggetrinn der åtte enheter nå er for salg.

 

Sosialt

Ingvild Fosen Kallevik og Frode Nilsen flyttet inn i slutten av november 2013, og har ikke angret ett sekund.

– Vi hadde sett på prosjektet, og gikk mange runder før vi bestemte oss. Det var da vi kjørte forbi tomten en dag at vi fant ut at dette var rett for oss. Rekkehus forbinder man ofte med lite privatliv og støy fra naboene, men her er det veldig godt lydisolert, og vi kan ikke høre noe særlig til naboene, sier Fosen Kallevik.

Rekkehusene er lagt rundt et atrium i midten, med både lekeplass og grøntareal. Paulsen Prosjekt AS har lagt boligene slik at ingen har direkte innsyn til hverandre.

– Her kan vi velge om vi vil være sosiale eller ikke. Det er flott med et fellesareal der vi kan møte naboene, med det er også godt å ha en plass å trekke seg tilbake, sier Fosen Kallevik og sikter til den romslige og usjenerte takterrassen.

 

God blanding

I de første boligene er det en god blanding av barnefamilier, unge par og godt voksne mennesker som bor.

– Husene passer jo for folk i alle aldre. Det gjør plassen mer spennende å bo på når det er en variert miks av mennesker og aldersgrupper her, sier Frode Nilsen.

– Det er klargjort for heissjakt, så det skal være mulig å bo i alle tre etasjer uansett helsetilstand, fortsetter han.

 

Selvvalgte løsninger

Paret kjøpte boligen på vårparten i 2013, og hadde da omtrent et halvt år på planleggingen.

– Vi fikk velge oss ut parkett, trapp, fliser og baderomsinnredning, samt kjøkkeninnredning og er veldig fornøyd med hvordan det ble til slutt. Det føles mer personlig slik, sier Fosen Kallevik.

– Det er moro å stikke innom naboene, det er som man kommer til et helt annet hus. Det er spennende å se hvilke detaljer andre har valgt, og hvor stor forskjell det utgjør, sier hun.

Boligene har sin egen carport der man kan gå tørrskodd til inngangsdøren, og har til sammen to parkeringsplasser utenfor boligen. Det kommer godt med i vestlandsvær.

 

Gode turområder

Boligene er alle sør- eller vestvendt, med fellesareal i midten der det  er lagt opp til både lek og avslapping. Rett over veien ligger Haraldsvang med flotte turområder, badevann og idrettspark. Med bare noen minutters kjøretur til Haugesund sentrum kan det sies at Skeisvollstunet er sentralt plassert, men i landlige omgivelser.

Annonse