Annonse

[heading style=”subheader”]Når ungdommene til Ann Elin Eriksen Sørøy skal erte henne, vet de akkurat hva de skal gjøre. De flytter på ting. Og tingene skal ikke flyttes mange centimeter før moren med et skarpt blikk for detaljer oppdager det. Bli med til familien Eriksen Sørøy sitt vakre hjem på Karmøy.[/heading]

 

Huset fra 80-tallet på Stol på Karmøy er pusset opp i den lyse skandinaviske stilen. Men her er det også plass til det litt mer røffe og rustikke.

– Den rustikke stilen har alltid fulgt meg. Det er en fin måte å forhindre at det blir for sukkersøtt. Egentlig liker jeg ikke å binde meg for mye opp i en stil. Jeg liker at interiøret er levende og i bevegelse. Så her flyttes tingene rundt omkring i huset. Om jeg blir lei av en lampeskjerm, syr jeg gjerne en ny og beholder lampefoten. Liker best å nytte det jeg allerede har, sier Ann Elin som er utdannet interiørkonsulent.

Bohus

Selv om denne damen til daglig er å treffe som avdelingsleder i interiøravdelingen på Bohus Karmøy, betyr ikke det at alle tingene og møblene i huset har sitt opphav der fra. Ann Elin liker godt å få med seg det aller nyeste og handler også på nett, om det blir mest praktisk. Hun har blant annet falt pladask for det danske interiørmerket Hay, noe blant annet stuen bærer preg av.

– Med en jobb i interiørbransjen er jeg jo så heldig å få betalt for å holde meg oppdatert innen de siste trendene, noe som passer perfekt for ei “interiørfrelst” dame som meg, smiler hun.

At også mannen hennes, Bjørn Sørøy, er i samme bransje, er nok heller ingen ulempe. En rekke flotte tepper i boligen røper hva han er forhandler for. Nå ser de begge frem til varmere vær og solrike timer i den kjekke hagestuen som fulgte med huset de kjøpte for vel to år siden. Også her har de malt og skiftet farger både inne og ute. Og investert i flotte utemøbler og detaljer.

– Ja, nå klør jeg i fingrene etter å komme i gang og innrede uterommet. Satser på at påskeferien byr på mange flotte dager, smiler 38-åringen.

 

Blogging

Helt siden pikerommet ble innredet og tapetbøkene nøye saumfart av den unge jenten, har interiør hatt en stor rolle i livet hennes. Så da var det ikke så unaturlig at også hun for vel ett år siden startet sin egen interiørblogg. På bloggen med adressen www.idylloghim.blogspot.com deler hun bilder fra hjemmet sitt og generelt av det som inspirerer henne i hverdagen.

– Bloggingen er en kjekk hobby som jeg har valgt å bruke litt tid på.

Ikke minst synes jeg det er veldig gøy å ta bilder. Har gått til innkjøp av et speilreflekskamera og lærer litt nytt hver dag. Vi har et flott bloggemiljø her på Haugalandet og er flinke til å oppmuntre og inspirere hverandre, sier hun.

Og bloggingen har virkelig gitt gode resultater. Bloggen hennes har flere tusen faste følgere landet rundt og for ikke lenge siden kunne vi lese om henne i interiørmagasinet Rom 123.

_MG_4914

7 enkle triks for et personlig interiør

Det å gi huset personlighet og ”det lille” ekstra er ikke alltid like lett å få til. Derfor utfordret Vi Bygger Nytt Ann Elin til å gi leserne noen tips for å ”freshe” opp hjemmet!

1. Samle vaser, lysestaker, dekor med ulikt utseende og materialer på et fat eller brett, da får de en annen fokus og gjør pynten mer synlig og spennende.

2. Spray: Liker du en fasong på en vase, lampe, men den ikke passer i fargen eller du vil fornye noe du allerede har, så spraylakker, alt kan spraylakkeres.

3. Tapetser: Kontraster i et hjem kan være i form av en kontrasttapet på bare en vegg, eller hva med å bruke messing, kobber, gull som den nye kontrasten? Eller gjerne også sterke farger?

4. Tekstiler former et rom eller hjem. Ta gjerne utgangspunktet i et bilde du liker, eller hvis huset/hytta ligger ved sjøen er det nydelig å ta opp havets farge som kontrast eller grunn-farge. Finner du ikke tekstilet du er ute etter, kan en se på møbelbutikkene etter metervis møbelstoff og få sydd deg fra leverandørene.

5. Et rom kan lunes eller gjøres mykere med å bruke naturmaterialer som rekved, kurver, sisal tepper eller materialer i ull som strikkeputer eller gulvtepper. Det rustikke passer til alt, selv om du har høyglans hvite møbler eller helt moderne, det gjør hjemmet spennende og innbydende lunt. Keramikk er også et nydelig materiale som myker opp et rom.

6. Et hjem kan gjerne ha flere ulike stiler, men det er litt roligere om de ulike stilene har hver sin etasje for eksempel. La hjemmet ditt få sjel, skap ditt særpreg, kataloghjem vil ikke de fleste ha. Disse er helt livløse, det må synes at det bor en aktiv familie. Har du barn, la det synes.

7. Hent din egen dekor: Ta deg en tur langs stranden eller sjøen, der finnes det mye fin rekved og greiner. Dette kan bli en lampe, dekor i en vase eller kanskje en taklampe med lyskjede og hengende telys.

 

De ulike trendene

Ann Elin Eriksen Sørøy gir her leserne av Vi Bygger Nytt en liten innføring i noen av trendene som nå dominerer interiørbildet.

Skandinaviske/naturlige stilen: Svevende elementer og møbler med flott rent design, sarte farger og pasteller. Norsk/dansk design er i fokus, men med helt lyst treverk, gjerne hvitt/ grå-tonet. Møblene skal gjerne henge opp fra gulvet. Her er det også en blanding av blomstret mønster, ruter og søte elementer. Mye ton i ton i gråfarger og beige. Strikkede puter, pledd og puffer. Tapetene har gjerne mønster fra naturen. Gulvteppene er i ull, sisal og hamp.

Nordiske stilen: Er en mer moderne stil som har mye dansk og norsk design som grunnelementer.

Møbler med rette linjer, sterke farger og mønstrede stoff, gjerne et hint av retroinspirasjon. Her gjelder fargene okergult, grønt, lime, blå/grønn og oransje. Tapetene er geometriske og grafiske. Bilder med skrift, bokstaver og sterke farger. Fargerik dekor.

Moderne stilen: Har stramme linjer, høyglans og glassmøbler – gjerne med en industriell stil, jern og betong. Svart, hvit og grå toner. Tepper med mye mønster, etnisk/marokkansk  mønster, gjerne mye farger i ruter, zikk zakk mønster og en litt slitt effekt. Blandet med store dekorvaser, store lamper, gull, kobber og messing. Tapetene er også her i betongmønster, geometriske og grafiske store mønster, gjerne striper.

For mer inspirasjon, besøk gjerne bloggen til Ann Elin Eriksen Sørøy på www.idylloghim.blogspot.com!

Annonse