Annonse
Joker-butikken på Kvalavåg på Karmøy er absolutt ikke som andre dagligvarebutikker. For stikker du nesen innom bygdas eneste butikk, vil øynene fort falle på et kombinert  kafè- og interiørhjørne som går under navnet ”Pikene på Bryggen”.

 

Her får du tak i produkter fra de danske interiørmerkene Ferm Living og By nord. Pikene på Bryggen byr også på hjemmelagde boller, kaffe og i følge dem selv spesielt god te fra Pukka. Hovedgrunnen til denne artige kombiløsningen, skyldes nok butikkinnehaveren Anne Kvalevaags lidenskap for interiør.

– Da jeg overtok driften av dagligvarebutikken etter min far, bestemte jeg meg tidlig for å ha et lite interiørprosjekt ved siden av. Og det var på denne måten at idéen om en egen interiørbutikk og kafè innerst i butikklokalet dukket opp. Kafé og interiørdriften er registrert som et eget foretak, forteller Anne Kvalevaag som er utdannet rom- og interiørdesigner fra København.Og at Danmark er et viktig land for butikkinnehaveren, er det ingen tvil om. Hos Pikene på Bryggen får du tak i danske interiørvarer og kunst av den danske tegneren Christiane Spangsberg. Og i følge Anne Kvalevaag skal en ikke se bort i fra at Ferm Living og By Nord er interiørmerker som er meget godt representert i husene på Kvalavåg.

– Ja, bygdefolket er flinke til å handle hos oss og de ser også ut til å sette stor pris på at det skjer noe artig lokalt. Ferie- og båtfolket liker også godt konseptet  – og tar gjerne en bolle og kaffepause i butikken vår. Og det er jo ekstra kjekt å konstatere at kunder fra hele Haugalandet kommer på besøk, smiler Kvalevaag som på sikt har planer om å vie enda større plass til Pikene på Bryggen

– Utvidelsesplanene er allerede godt i gang. Men det er enda litt usikkert når vi kan by på enda større fasiliteter, smiler hun.

 

Mye på gang

I desember stelte Pikene på Bryggen i stand til julemarked for andre året på rad, og målet er også å skape førjulshygge i Kvalavåg dette året.  Nå har folk anledn-ing til å følge dem på både på Facebook og Instagram @pikenepabryggen.

Annonse