Annonse

Camilla Klovning Strømø har siden hun var liten likt å innrede og holde på med interiør. Som liten jente ”stjal” hun et bilde fra morens stue og hang det på rommet sitt – fordi hun mente det passet bedre inn der. Før jul kunne hun og mannen flytte inn i en ny flott enebolig i Skåredalen.

– Velkommen. Nå hadde jeg nesten glemt at dere skulle komme. Var langt inne i SFO-prisene jeg nå.

Leder for oppvekstutvalget i Haugesund, Frp-politikeren Camilla Klovning Strømø, har nettopp tatt imot Vi Bygger Nytts journalist og fotograf i den nye boligen i Skåredalen. 26-åringen er et bevis på at noen er mer avslappet til å stille opp i en husreportasje enn andre. For enten har Camilla stått på i mange timer eller så har hun og mannen Magnus alltid det så ryddig. Vi mistenker det siste.

Feel

De kommunale dokumentene står fremdeles oppe på den store Mac`en når vi ankommer stuen. Flere politiske møter står på programmet samme kveld og Camilla tar sine politiske verv på alvor.  Stuen er innredet i duse farger. I hele huset er det valgt en grå sandfarge på veggene, bortsett fra tapet på noen fondvegger. Gulvene er enstavsparkett i lys eik og det er valgt like gulv i hele huset. Sofaene og spisestuemøblementet er nyinnkjøpt fra forskjellige møbelvarehus i distriktet. Camilla innrømmer hun er prisbevisst, men at hun også kan ”klakke til” om det er noe hun faller pladask for. Vi ser ikke bort i fra at det hender rett som det er. Flotte dekorasjoner går igjen i hele huset. Til og med på vaskerommet kan vi skimte teglass og lysestaker. Soverommet er et mesterstykke med krystallysekrone og et lass av puter dandert på den rette måten. Vi mistenker at en del av gjenstandene stammer fra interiørbutikken Feel på Markedet i Haugesund som Camilla er daglig leder for.

– Ja, klart jeg blir veldig inspirert av alt det flotte jeg omgir meg med hele dagen. Men faktisk er ikke alt fra Feel – jeg liker også godt å gå i andre butikker, smiler hun.

Kompromiss

Hun ville ha et klassisk hus, mens mannen ville ha et hus i funkisinspirert stil. Så de landet på et moderne hus fra Blink Hus – et kompromiss som de begge er veldig fornøyd med.

Huset på rett under 200 kvm ligger like bak Espira Barnehage og skolen i Skåredalen. De overtok den vel 500 kvm store tomten i 2012 og kunne i november 2013 flytte inn i den nye boligen.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet og trives godt i det nye huset. Vi fikk litt treg start da vi måtte vente fem måneder på at huset ble byggegodkjent, men selve byggeprosessen gikk etter planen, sier Camilla som berømmer mannen for flott egeninnsats.

– Siden han er snekker har han gjort noe av tømmerarbeidet selv på kveldstid, mens ellers har vi hatt fagfolk til alt. Har også fått god hjelp av familie og venner.Vi valgte også å ha profesjonelle til å ta seg av maling og tapetseringsjobben, noe vi er veldig glad for i ettertid. – Tror ikke resultatet ville blitt like fint om det var jeg som hadde stått med malerkosten istedenfor flinke Leif Inge Hansen som vi var så heldig å leie inn, smiler hun.

Stilen

Til tross for sin unge alder, har 26-åringen forholdsvis lang fartstid som huseier. Hun og mannen kjøpte en enebolig på Brakahaug for seks år siden. En bolig som de pusset opp fra bunn av og som de nå kunne selge når den nye boligen stod klar. På bloggen hennes millivilla.femelle.no finner vi både innlegg fra den nye og den gamle boligen. Stilen er noenlunde lik som i den forrige boligen, selv om det er blitt kjøpt inn en del nye møbler. Og hvilken stil hun hører mest hjemme i, synes hun det er vanskelig å svare på.

– Er nok mest fristet til å svare Camilla-stilen på det spørsmålet. Stilen er jo preget av det jeg liker. Men for en utenforstående er nok stilen en blanding av cottage, romantikk og landlig. Jeg liker at det går ton i ton og er ikke så glad i farger. I så fall må det være lys rosa, smiler hun.

Nå går Camilla og gleder seg til å ta fatt på uteområdet og opparbeide hage og plattinger. Mannen går snart i gang å bygge garasje, mens Camilla mer enn gjerne tar seg av hagearbeidet. Hun har nemlig tendens til grønne fingre og er ikke redd for litt mold under neglene.

Husleverandør: A.Utvik AS

Grunnarbeider/betongarbeider: A. Utvik Betong AS

Maling/tapetsering: Leif Inge Hansen

Kjøkkenleverandør: HTH

Baderomsleverandør: Bademiljø/Storesund rør AS

Gulv/tak: Haugaland Byggkjøp

Vindu/dører: Førre Trevare

Elektriske arbeider: Åkra Elektriske

Tekstiler/tapeter: Leif Inge Hansen

Rørleggerarbeid: Storesund Rør AS

Opparbeidelse uteområde: Birkeland

Annonse