Annonse

[heading style=”subheader”]Det er langt mellom fargeklattene i det nye huset til familien Hallquist på Veimtoppen i Førre. Her går det meste i svart, sølv, grått og hvitt. Men også her ingen regel uten unntak. I dette tilfellet en knallrød overdimensjonal prinsessestol som troner i gangen.[/heading]

Det var far som dro den med seg hjem. Han hadde sett på den en stund i utstillingen til Butikkservice. Og da anledningen bød seg, kjøpte han den. Da fruen kom hjem fra jobb, stod han oppe i stuen og bare ventet på reaksjonen han visste ville komme.

– Ingen tvil om at det var en kraftig reaksjon, ja. Med noen saftige uttrykk som kom helt impulsivt. Men etter hvert er vi blitt enige om at den svære røde stolen er blitt det kule og ikke minst fargerike innslaget som kanskje manglet. Den setter på en måte prikken over i`en, smiler Monica og Ronny Hallquist som absolutt ikke er redde for å innrede med både humor og sjarme. De liker godt å ha en stil som skiller seg ut, noe en ikke minst ser i stuen. Her er alle møblene fra Kare Design, som ButikkService i Haugesund er forhandler for. Stilen er en smule teatralsk med klare føringer til barokktiden. Svart fløyel på sofaen og sølvpolstrede spisestuestoler.

– Vi er blitt litt ertet for akkurat de stolene. De ser litt ”spaca” ut – litt ”måneaktige”. Vi synes det er gøy å ha det litt annerledes og synes bare slike kommentarer er artige, sier de.

 

Veimtoppen

Det var 1. juni de kunne flytte inn i den nye flotte funkisinspirerte boligen på Veimtoppen. Tomten på 900 kvm. kjøpte de av Berge Sag året i forveien, og da valgte de også å kjøpe seg ut av byggeklausulen som fulgte med tomten.  Monica og Ronny hadde nemlig sin egen plan på hvordan huset skulle bygges. Siden far i huset jobber på Byggmakker, var planen å kjøpe det aller meste der. Hver eneste spiker, planke, gulv og tak stammer dermed fra Byggemakker sitt sortiment. Kjøkkeninnredningen, baderomsinnredningene, trapper, vinduer, dører og garderober fra samme plass. De brukte byggefirmaet Bjelland & Lilleskog til å føre opp huset. Mens karmøyarkitekten Eskild Kvala tegnet huset. De brukte malere og tapetsere fra firmaet til Rune Strand.

Huset er på 300 kvm. og går over tre nivåer. En større takterrasse med utsikt både til Førresfjorden i sør og Nesheim i nord er allerede høyt elsket, og her er planen å få både boblebad og andre fasiliteter på plass.

 

Sitt andre hus

Det er ikke første gang at Monica og Ronny har bygget hus. Det gjorde de også for elleve år siden i Førresdalen og det morsomme er at etter den byggeprosessen var de enstemmige om at dette skulle de aldri gjøre igjen.

– Men plutselig var vi i gang med ny husbygging. Vi falt for denne beliggenheten og hadde lyst og behov for et større hus. Dessuten lærte vi jo så mye av det første husprosjektet at vi etter hvert gjerne ville prøve oss igjen. Denne gangen på en mye mer planlagt måte og med mer ballast. Samtidig var vi meget innstilt på å gjøre minst mulig selv, i motsetning til det første huset der vi la ned en betydelig egeninnsats, sier de.

For Monica var sommeren 2013 spesiell på flere måter. Ikke bare flyttet hun inn i et flunkende nytt hus. Hun startet også opp sin egen frisørsalong i Førre. Og alle som allerede har vært innom frisørsalongen Miss M har også fått en liten peiling på hvordan det ser ut hjemme hos Monica. Stilen er nemlig ganske så lik, med mye svart, grått, sølv og hvitt. Det er muligens bare en svær rød stol som mangler, foreløpig da!

Annonse