Annonse

Vi bare måtte tilbake. Til et smykke av et hus som virkelig har fått det interiøret det fortjener. Takket være en designfrelst hustru med talent for styling og nese for trendsettende miljøer. Takk, Karianne Vikse, for en herlig innføring i julepynting og inspirasjon inn i den søte juletiden som venter oss.
Det er fire år siden Vi Bygger Nytt sist besøkte huset til familien Vikse i Viksemarka nord i Haugesund. Den gang var huset åtte måneder gammel, og vi vinklet saken på den fantastiske egeninnsatsen til far i huset, Kristian Vikse, og alle de tekniske løsningene som ble valgt. Det tar tid å bo seg inn i et helt nytt hus, og når vi nå tar turen tilbake, er det spennende å høre om det var noe de ville gjort annerledes.
– Vi er fremdeles strålende fornøyd med huset, og det er ikke mye vi ville gjort ann-erledes. Det eneste må være at jeg kunne tenkt meg flere epoxygulv i huset. Vi har epoxygulv på det ene badet og gangen nede og er veldig fornøyd med det. Så jeg kunne faktisk tenkt meg å ha kuttet ut parketten i stuen til fordel for et epoxygulv som gir et enda røffere og mer industrielt inntrykk, sier Karianne Vikse røper at dette er mannen sterkt uenig i. Han er meget fornøyd med absolutt alt med huset og liker godt de varme tregulvene.

Design

Damen med bakgrunn fra Åhlens og Illums Bolighus og som nå driver sin egen interiørblogg, har virkelig tatt ut designinteressen sin i funkishuset på Vikse. Her er den ene design-klassikeren etter den andre. Og selvsagt er alt ekte vare.
– Liker ikke i det hele tatt at noen butikker nå selger rimelige kopier av kjente klassikere. For en designinteressert dame som meg skjærer det litt i hjertet å se at du kan få tak i kopi av Eames-gyngestolen på nærmeste hjørnet. Fy, fy!

Edle metaller

Gull, kobber og bronse har vært med fra starten av. Det er metaller hun alltid har hatt sansen for. Da hun plasserte et stort gullspeil på foreldresoverommet for fem år siden, var det flere som rynket på nesen. Var det ikke slik at gull var ut?
– Jeg prøver å holde meg til en stil istedenfor å løpe fra den ene trenden til den andre. Men klart også jeg blir påvirket av trender og kjøper litt nytt innimellom. Vi har de samme møblene som da vi flyttet inn for fem år siden og disse kommer vi til å ha lenge. Det er fordelen med å satse på klassisk design – du blir faktisk ikke lei, men mer glad i det etter som årene  går. Jeg er absolutt ikke tilhenger av en bruk og kast mentalitet, sier hun.

Dybde

Det brunlige sivtapetet fra Biri gård på den ene stueveggen setter absolutt sitt preg på stuen. Hun lurte en stund på å male den hvit, men fikk streng beskjed av mannen at hun bare kunne våge seg. Det er hun glad for nå. Stråtapetet gir stuen karakter og dypde – nettopp fordi den er av det mørke slaget.
Hun beskriver stilen sin som skandinavisk inspirert. Ikke så rart med så mange danske klassikere i hus. Her er også en rekke industrielle detaljer, noe råbetongen er med å understreke. På framsiden av huset har de bygget et imponerende terrasseanlegg i vedlikeholdsfritt compositt. Her har de også basseng. Nå er bassenget stengt ned for vinteren, og vi kan bare innbille oss hvor flott det må være her på en vakker sommerdag.

Råbetong

Huset er på nærmere 300 kvm og går over to etasjer. Det er bygget i en blanding av betong, leca, glass og trekledning   og er sterkt inspirert av de originale funkishusene fra 60-tallet. Fra stuevinduene er det vakker utsikt og de mange vinduene gir en følelse av å se på et landskapsmaleri.
– Jeg bare elsker den landlige beliggenheten og alle turmulighetene vi har like utenfor stuevinduet. Nyter virkelig stillheten. Nå gleder vi oss til å feire vår femte jul her.

La deg inspirere av Kariannes julepynting

1. Ta naturen inn i huset! Sønnen til Karianne har flere ganger opplevd at greiner han dro med seg hjem fra skolen plutselig er blitt vakker dekorasjon i stuen.
2. Dette stilige juletreet av drivved pynter bordet. Dette laget Karianne på et bloggtreff og du kan finne oppskriften på bloggen hennes.
3. Stable i høyden! Kjøp ulike servise fra bruktbutikker og loppemarkeder og lag en vakker dekorasjon som denne! Pynt med pikekyss og julekaker.
4. Lag hjerter og stjerner av leire. På hobbybutikker kan du kjøpe selvherdende leire du kan lage mye fint av, for eksempel denne flotte stjernen.
5. Pynt kosen: Krem i kakaoen og litt ekstra melis på pepperkaken. Det er ekstra kjekt å ta seg en pause når noe så vakkert venter på deg!  Sjekk den flotte posen i bakgrunnen som også er laget av husfruen.
6. Skru sammen et juletre av pinner du finner ute. Sønnen Brede var veldig fornøyd da han så moren hadde laget et «haiskjelett».
7. Lag din egen vimpel! Klipp, lim og monter. En slik vimpel lages på en liten halvtime og gir deg kos hele julen.

Annonse