Annonse

At det er de små detaljene som gir hjemmet særpreg og karakter, er det ingen tvil om. Og da Birte Reitan og mannen Thor Arne skulle byggenytt hus for seks år siden, var det detaljene i noen rom som ble viet høyere prioritet enn andre; Kjøkkenet, badene og trappene!
Et stort fat i mintturkis var utgangspunktet når fargen på kjøkkenskapene skulle velges.  Brite Reitan er veldig glad i denne fargen. Men var det mulig å få tak i kjøkkenfronter i en slik farge? Birte Reitan tok med seg spørsmålet og fatet til ulike kjøkkenleverandører og hos Karmøy Kjøkkensenter fikk hun napp. Det franske mintturkise kjøkkenet er et forfriskende element i huset og setter særpreg på det ellers lyse interiøret.

– På denne tiden var det hvite kjøkken i høyglans som var hot og de fleste valgte nettopp det. Men jeg hadde sett for meg et kjøkken som skilte seg litt ut og som samtidig ville holde seg i en årrekke. Og seks år etter er jeg fremdeles ikke lei fargen, smiler hun.

Når du kommer inn i huset til familien Reitan på Stemmemyr på Spanne, kan en lett tro at en befinner seg i et flunkende nytt hus.

Men det eneste som er flunkende nytt her, er den ene veggen i stuen som mor i huset nettopp har tatt initiativ til å kalkmale.

– Vekk med tapetet og på med kalkmaling. Ville røffe opp stilen litt og prøve ut den nye typen kalkmaling som Fargerike selger, sier Birte.

Moderne

Interiøret i det seks år gamle huset er preget av moderne detaljer. Birte Reitan en dame med stor interesse for interiør. Så stor er interessen at hun for et år siden startet opp sin egen interiørbutikk på Vormedal. Produktene fra Innekjær gave og interiør setter absolutt sitt preg på hjemmemiljøet og mor i huset er stadig i gang med store og små interiørprosjekter. For tiden klør hun i fingrene etter å oppgradere loftsstuen.

– Forandring fryder, vett du  og det er jo så mye fint der ute. Og når du driver din egen butikk, så er det jo kjekt å prøve ut produktene i praksis, sier hun.

Kompromiss

De bodde i enebolig i Norheimsskogen, da de for sju år siden fikk muligheten til å kjøpe den kommunale tomten på det nye boligfeltet på Stemmemyr. Huset med et bruksareal på ca 200 kvm ble satt opp av byggemester Didrik Hereid. De fant huset i Mesterhus sin katalog, men gjorde en del om på tegningene. Målet var å bygge et åpent hus med flere nivåer. Og de ville også ha en ekstra stue i overetasjen med mulighet til å lukke dørene. Noe ikke minst både foreldre og døtrene Tiril (9) og Tuva (7) setter stor pris på.

Annonse