Annonse

Hun elsker å omgi seg med farger og da hytta skulle innredes valgte hun en annen fargekombinasjon enn hun hadde hjemme. Bli med på hytta til Anne June Nilsen-Sjøen – den ene halvparten av AnnaJohanna. 
For mens det hjemme på Vedavågen går mye i rødt og rosa, er det blått og turkis som er hovedfargene på hytta på Bømlo. Anne June Nilsen-Sjøen fra Vedavågen er for mange ensbetydende med interiørbutikken AnnaJohanna, som hun driver sammen med søsteren Johanne Totland.

Det er ikke sjelden at noen kommenterer at hun som driver interiørbutikk, må ha det kjempefint hjemme! Vel etter å besøkt Anne June og familien hennes sin hytte på Bømlo tror jeg at en må si at de har helt rett!

– Målet var å gjøre det litt annerledes på hytta enn hjemme. Her skal feriefølelsen få dominere og nærheten til sjøen har nok også vært utslagsgivende hvilken fargeskala som ble valgt, sier Anne June som virkelig nyter hyttelivet. Mens de på den ene siden av hytten har utsikt til Bømlos høyeste fjell Siggjo, er det fra stuevinduet flott utsikt til Børøyfjorden og Røyksund-kanalen.

– Bømlo er en helt topp plass å ha hytte. Vi bruker bare en time og et kvarter på å komme oss her og blir det litt småkjedelig er det bare å ta seg en kjørtur til butikkene på Stord eller Svortland! At søsteren min bor her med sin familie er jo også helt topp, og var helt klart avgjørende når vi bestemte oss for å bygge her.

Elementhus

Hun og mannen hadde jaktet etter den perfekte hyttetomten  i flere år da tomten på Håvik på Bømlo litt tilfeldig dukket opp i 2007. Egentlig var denne flotte utsiktstomten regulert til et vanlig bolighus. Men siden det ikke er boplikt på Bømlo ble dette enkelt løst ved at de satte opp en mindre enebolig med alt på ett plan. Bare året etter var huset satt opp, som kom i ferdige elementer fra Helvik Hus. Selv om det inne hverken var satt opp vegger eller noe som helst innredning, var familien på fem allerede på plass.

– Dette er en hytte som virkelig var etterlengtet og så snart bygningen var tett, campet vi her. Ikke et eneste rom var inndelt, men likevel syntes vi det var stas å overnatte. Toalettet var på plass, og om noen fikk behov for å bruke det måtte de andre familiemedlemmene finne seg i og ta seg en tur ut.

Selvgjort

Mannen til Anne June tok seg av alt innredningsarbeidet og snart kunne familien nyte 95 kvadratmeter fordelt på tre soverom, bod, bad, kjøkken og stue. De valgte å sette inn et hvitt kjøkken fra Ikea, mens benkeplaten er i heltre. På gulvene er det lagt eikeparkett, mens det er fliser i gangen og på badet.

– Innredningen er enkel og hytten skal være lett å holde. Målet har vært å få frem en letthet og fornemmelse av ferie. Her skal det ikke stå i kø med gjøremål og oppussingsprosjekter. Når vi er på Håvik skal vi føle på friheten og prioritere båtturer, lesing og annen rekreasjon.

Og at det er en av damene i AnnaJohanna som står bak innredningen, er ikke vanskelig å få øye på. Her er det produkter fra blant annet Bloomingville, Rice, Dixie, og Falby. Innredningen består av noe nytt, noe gammelt, noe dyrt og noe billig.

– Det er jo denne miksen som gjør interiøret spennende. Og det er jo ikke til å legge skjul på at når du driver din egen interiørbutikk, ja, så dukker det stadig opp fristelser som en bare må slå til på, smiler hun.

Annonse