Annonse

Du trenger ikke bo kjedelig selv om du bor i en typisk kjellerleilighet. Bare bli med hjem til familien Rysjedal på Stava på Karmøy!

[nggallery id=27]

Kjellerleiligheten fra begynnelsen av 60-tallet har vært Silje Rysjedal sitt hjem de siste fem årene. For snart to år siden flyttet også mannen hennes Stian Rysjedal inn i den 60 kvm store leiligheten. Sammen har de sønnen Emiliam.

– Selv om vi trives veldig godt må vi begynne å se oss om etter en større bolig. Drømmen er å kjøpe et gammelt hus i Åkra vi kan pusse opp. Vi gleder oss ikke minst til at Emiliam skal få sitt eget rom, smiler Silje som er svært interessert i interiør spesielt fra retro-perioden.

– Ja, elsker den moderne retrostilen, men liker også å blande med ny design. Blånyanser og pasteller er favorittene og jeg er en kløpper til å ominnrede. Det tror jeg mannen min kan skrive under på. Selv om vi bor på få kvadratmeter er det ikke få ganger det er blitt ommøblert. Forandring fryder, vet dere, smiler hun.

Kjellerleiligheten i Annemorveien er i huset til mormoren til Silje på Stava, like ved Langåker. Leiligheten er pusset opp, men de har beholdt flere elementer fra den opprinnelige innredningen.

– Blant annet har vi aldri gjort noe med den ene treveggen i stuen som er kledd med paranapein-panel. Den fungerer som en fondvegg og er med å gi stuen et karakteristisk utseende. Treveggen passer ikke minst godt sammen med hvitmalte møbler.

Det er ikke få møbler og lamper Silje har gitt nytt liv til de siste årene.

Hun er fast kunde ved Gjenbruksbutikken i Åkra og mange kupp har det blitt.

– Jeg liker godt å ta vare på det gamle og gi det nytt liv. Økonomisk er det også og hjemmet blir ikke helt som andre hjem. Men også vi liker nyere design og har flere klassiske møbler på ønskelisten. Det er miksen av det nye og det gamle som gir hjemmet vårt sjel, sier Silje Rysjedal.

Lille Mitt Alt heter bloggen til Silje Rysjedal. Her skriver hun om nye interiørprosjekter og gir tips til andre som vil pusse opp gamle møbler. På bloggen kan vi også lese at hun driver med sang, noe som forklarer det store elektriske pianoet hjemme i gangen. I mai i år gav hun ut EP-album på Itunes og Spotify. 29-åringen stakk også av gårde med førstepremien i interiørmagasinet KK living sin uhøytidlige sofakrok-konkurransen og vant en flott designklokke fra  Arne Jacobsen. Adressa til bloggen er www.lillemittalt.blogg.no. God fornøyelse!

Annonse