Annonse

Egentlig skulle kaien i Førde bli brukt til å huse de ulike firmaene i Stava-gruppen. Men etter å ha pusset opp den gamle kafeteriaen, så eierne muligheter også for å drive restaurant og selskapslokaler året rundt. Offisiell åpning var St. Hans Aften og etter det har det gått i ett med restaurantdrift, catering og selskaper på Kaien. 

[nggallery id=13]

Så langt har alt går over all forventing. Det er tydeligvis mange som setter pris på at det er kommet et spisested i Førde igjen og lokalbefolkningen har vært veldig flinke til å bruke oss . Kaien er et ypperlig sted å avvikle store dager som jubileum, konfirmasjon og bryllup og vi kommer også til å satse på kurs- og møtevirksomhet for lokale bedrifter, opplyser Herborg Lothe Stava som driver Kaien sammen med mannen Trond Stava og svogeren Franc Munoz.

Mange båtturister, bilturister og haugalendinger på tur har funnet veien til dette idylliske stedet i Førde i sommer. Kaien har allerede fått mange tilhengere på Facebook, som blir brukt hyppig til å opplyse om hva som står på menyen og ulike arrangementer. De har ansatt to erfarne kokker og tilbyr en meny av høy standard. Cateringvirksomheten er også kommet godt i gang. På sikt har også eierne ambisjoner om å utvikle Kaien til et maritimt senter. De har allerede bygget stor gjestehavn og målet videre er å utvikle ulike fasiliteter for båtturistene i Førde.

 

Interiør som blir lagt merke til!

Wow! Her var det flott! Hvor kommer alle tingene fra? Selv om det er maten og beliggenheten de er kommet for, går det ikke en dag uten at noen av gjestene bemerker det flotte interiøret på det nyåpnende spisestedet Kaien i Førde.

Og da må jeg bare si som sant er, at alt kommer fra Mesterlys Sverre Øveraas på Raglamyr, smiler innehaver Herborg Stava.

– Målet har vært å skape en restaurant og selskapslokale det er godt å komme til. Inntrykket skal være moderne, men samtidig lunt og sjarmerende. Harmonisk og trivelig. Derfor har vi brukt en del puter og skinnfeller, og derfor rådet jeg eierne til å sette inn en peis. Dette skaper stemning på både kjølige sommerdager og vintertid, sier Solvår Tveit fra Mesterlys som har hatt jobben med å innrede det nye spisestedet i Førde.

– Jeg har forstått at det er en del som er overrasket over at alle møblene og varene kommer fra en lysbutikk, men de som har besøkt butikken vår på Raglamyr har sett at vi også selger mer enn lamper. Vi er forhandler av produktene fra Palma Collection og flesteparten av møblene, lampene og tingene på Kaien kommet nettopp fra denne leverandøren.  De har masse flotte produkter som passer ypperlig i et maritimt miljø som dette. Bare se på disse flotte bordene i rekved som det oser historie og sjø av, sier Solvår Tveit.

Turkis er den dominerende fargen på både lampene og stolene i stål. På bordene er det pyntet med Norgesglass med telys i. Utenfor restauranten står dekkstoler på rekke og rad med hver sin karakteristiske badepute fra Palma. Målet har vært å skape fine miljøer både ute og inne og her er heller ikke toalettene noe unntak.

Annonse