Annonse
Valvatne Bygg i Sveio har satt seg høye mål. Det neste prosjektet deres er moderne terrasseleiligheter i Hansabakken i Sveio sentrum.
Tekst: Jon Oscar Handeland Foto: Geir Akselsen

Fra før har firmaet bygd ut 20 mål i Hansabakken med tomannsboliger og eneboliger, og ytterligere 20 mål er prosjektert i nærheten. På omvisning i det aktuelle området får vi et godt inntrykk av beliggenheten, og ser utover det som må være Sveios fineste utsikt fra toppen av Hansabakken.

-Som de sa, pensjonistene som solgte sine hus og kjøpte tre av våre leiligheter, det er viktig at bostedene har høy rullatorfaktor, sier Bjørn Storebø i Valvatne Bygg i Sveio.

Med det menes at det er lett tilkommelig og sentralt, kun en kort gåtur til alle fasiliteter i sentrum.,

Det er arkitektfirmaet Brekke Helgeland Brekke som har tegnet terasseleilighetene i Hansabakken. Med rene linjer, et sentralt heishus og smarte løsninger fremstår planene som veldig moderne.

-Over de sørvendte balkongene springer taket ut et par meter. På den måten skjermes leilighetene for den høye sommersola, mens vintersola står lavere og slipper inn, sier Storebø.

Bygget består av 12 leiligheter, carporter og miljøstasjon er plassert nedenfor. Avhengig av når leilighetene blir solgt vil byggingen starte rundt vinteren 2012/2013, og er planlagt ferdigstilt omtrent 14 måneder etter oppstart.

Annonse