Annonse

 

[heading style=”subheader”]

Hun kaller boligbloggen sin for ”Elisabeths idyll”. Men Elisabeth Mjåseth i Skudeneshavn innrømmer gjerne at veien frem til idyllen har vært lang.

Huset de kjøpte for 10 år siden er ikke til å kjenne igjen. Det har blitt dobbelt så stort med integrert garasje i underetasjen. I front dominerer en stor terrasse med utgang til hagen. Utbyggingen er et resultat av et skikkelig familieprosjekt som har pågått over seks år.

[/heading]

 

[nggallery id=2]

– Det tar tid å renovere og bygge på – i alle fall når vi har ambisjoner om å gjøre det meste selv. Vi kunne nok bygget et helt nytt hus på kortere tid. Men nå som vi snart er i mål, gleder vi oss selvsagt over resultatet. Og har en ekstra god følelse over å ha gjort det meste selv, sier Elisabeth Mjåseth. Huset de kjøpte på Øygardshaugen i Skudeneshavn var fra slutten av 40-tallet. Med et boareal på 90 kvm meldte snart behovet for større plass seg, og de begynte å kikke etter en tomt i nærheten. Men da drømmetomten lot vente på seg, var de ikke i tvil lenger. De ville bygge ut. Tomten er stor og alt lå til rette for utbygging. Sjøutsikt har de også. Tanken var først et lite utbygg, men etter hvert i tegneprosessen ble prosjektet større og større. De la til et soverom. Stuen ble enda litt større enn det som først var tenkt. Garasje i underetasjen. Snart var grunnflaten doblet. Med utbygging og rehabilitering over en periode på seks år er dette virkelig familien som behersker kunsten å bo i oppussingskaos.

– Vi flyttet rundt alt etter hvilket rom som stod for tur. Det gikk jo stort sett greit, men innimellom var jeg fristet til å skrive til ”Sinnasnekkeren”på TVNorge og be om hjelp til å bli ferdig, smiler hun.

Elisabeths inspirasjon

Elisabeth lar seg inspirere av mye forskjellig og
interiøret skifter i takt med årstidene. Om sommeren
finner du flere pasteller, mens interiøret
om vinteren bærer preg av natur og kaldere
farger.

Interiørbloggere:

Det finnes ingen bedre inspirasjon enn den du
finner i andres hjem, mener Elisabeth.
Noen av favorittbloggene hennes nå er:
www.tyrifryd.com
www.degodeting.blogspot.com
www.malivasverden.blogspot.com
www.jordbarpiken.blogspot.com

Pineterest: Nydelige og inspirerende bilder av
det det du trenger www.pinterest.com

Hun henter også inspiriasjon fra:
Slettvoll: Elsker bøkene fra Slettvoll/Helene Hennie.
Tur på stranden: Det er alltid mye fint å finne i
naturen om det er kvister, skjell, grener eller
steiner. Fint både til sommertid og vintertid.
Martha Stewart: Her finner jeg alltid inspirasjon
til ”gjør det selv” prosjekter og vakre bilder
til forskjellige sesonger og høytider www.marthastewart.com
Interiørblader : Alltid herlig å kose seg med flotte
bilder og inspirasjon i benken.

Bli inspirert du også!

Du har også sjansen til å la deg inspirere ved å
besøke Elisabeth Mjåseth sin blogg på adressa:
www.elisabethsidyll.blogspot.com

Sørlandsstil

Med flere ”byggeeksperter” i nær familie, tok de sjansen på å gjøre det meste selv. Men baderommet i loftsetasjen overlot de til ekspertene. Broren til Elisabeth er murer og tok seg av grunnmuren. Mens mannen Knut Dagfinn Mjåseth og svigerfar tok snekkerarbeidet. Målet var et hus i sørlandsstil.

– I ettertid har vi innsett at vi la for mye arbeid på oss selv og har heldigvis bestilt snekkere til de to siste rommene som gjenstår. Nå er jeg lei av å vente på at prosjekter skal fullføres og bo midt i et oppussingsprosjekt. Det skal virkelig blir deilig den dagen alt inne er ferdig. Men da er det vel hagen som står for tur, smiler hun og legger til at familien fikk et fint avbrekk i oppussingen da de bodde i Qatar i halvannet år.

Klassisk

Elisabeth er dyktig på å gjøre det fint rundt seg, noe som nok også er en fordel i jobben hun har. Hun jobber nemlig på Kremmerhuset i Åkra der hun omgir seg med vakre interiørvarer hver eneste arbeidsdag. Hun er stor tilhenger av den lyse klassiske stilen og er ikke redd for å pynte opp med herskaplige lysekroner. Hun liker godt å mikse det nye med gamle møbler og har flere hun har arvet gjennom årene.

– Både sofaen og flere av lysekronene har stått på ønskelisten i flere år. Men selv om jeg egentlig er god til å planlegge innkjøpene, hender det også at jeg handler på impuls. Som den gangen jeg reiste med to store lysekroner på bussen hjem fra Stavanger. Da jeg så de i butikkvinduet, var jeg helt sikker på at de to bare måtte bli mine, smiler hun.

 

Annonse