Annonse

[heading style=”subheader”]Det som i utgangspunktet var en enkel hytte anno 1949, har blitt til et drømmested med frodig hage, stort nytt kjøkken og personlig innredning. Bli med på hytta til Berit og Geir Tjøsvoll i Hervik i Tysvær – hjembygda til Berit.[/heading]

[nggallery id=10]

Fra hagen og alle hyttevinduene kan de nyte en fantastisk utsikt til den vakre Hervikfjorden. I den velstelte hagen finner vi et stort utvalg av roser, stauder, busker og andre spennende vekster. Ikke rart ekteparet Tjøsvoll tilbringer mye tid på hytta året rundt. Eller for å si det på en annen måte: Etter påske er det ikke mange dagene de er å treffe hjemme på Vea på Karmøy. Skal du besøke dem i perioden april til september er det faktisk sikrest å ta turen til Hervik.

 

Familiested

Dersom en tar med plassen på hemsen, er det sengeplass til 10-12. Om sommeren er dette paradis på jord for venner, familie og ikke minst de

fire barnebarna. Ikke sjelden teller de 12 til bords.

– Vi liker oss her ved sjøen og har naust og båt like nedenfor. I sommerstuen i hagen kan vi nyte naturen og fjorden til langt på natt. Dette er virkelig blitt det stedet vi drømte om. Men det har vært mye arbeid. Ja, det er ikke få tusen arbeidstimer vi har brukt på å sette dette stedet i stand, smiler hun.

For det var ingen tvil om at de kjøpte seg mye arbeid i 1989 da hytta ble deres. Den lille hytta var i dårlig stand og hagen bare et villnis. Men beliggenheten var svært god, med nydelig fjordutsikt og stor tomt. Så at dette med tid og stunder kunne bli et vakkert landsted, var de sikre på.

– Da vi bygget ut hytta på slutten av 90-tallet, fikk vi stort kjøkken og to ekstra soverom, forteller de.

 

Forandring fryder

Selv om hytta nå har god standard på alle plan, betyr ikke det at utviklingen har stoppet opp. Her er det stadig nye oppussingsprosjekter på gang. Over nyttår var det kjøkkenet som fikk seg en omgang. Da satte de inn et flott hvitt Ikea-kjøkken som passer godt sammen med resten av interiøret. Et resultat av oppussingen var også at furupanelet i taket og på veggene ble malt hvitt. Fire strøk måtte til. Også det trehvite furubordet og stolene ble malt i samme tone.

– Ikke lett å si hvilken stil jeg har her på hytta. Men at den heller i retning mot den romantiske landstilen, stemmer nok. Liker godt å blande nytt og gammelt og er ikke redd for å by på noe kreativt og uventet. Noe som viser hvem vi er. Så den personlige stilen står nok sterkt hos oss på hytta, faktisk er vi modigere her på hytta enn hjemme i huset på Vea, smiler Berit Tjøsvoll.

Annonse