Annonse

[heading style=”subheader”]Når et ektepar fra Stavanger bestemmer seg for å bygge hytte, er det ikke så ofte at Utbjoa blir nevnt som det ideelle stedet.[/heading]

– Nei, det var mange av våre venner som stusset på at vi valgte å bygge hytte her oppe. – Dere kommer til å stå i ferjekø halve ferien, var det mange som sa. – Men vi liker oss godt her, det er ikke så trangt og folksomt som om vi hadde bygget på Sørlandet et sted. Og ferjekøer har vi ikke merket noe til, sier Marianne Veggeberg og ler.

Fra sin åpne tomt i Utbjoa ser de langt utover fjorden, og på klare dager skimtes Folgefonna i det fjerne. Ved vannet ligger en fin sandstrand, og familiens båt, som foreløpig ligger hjemme på Randaberg, har sin egen fortøyningsplass.

– Det er mange grunner til at vi valgte å bygge her, sier Harald Veggeberg.

 

– Det er jo flott natur her oppe, vi kommer rett ut i skjærgården med båt, og så er det billigere enn å bygge rundt Stavangerområdet.

– Vi så på en del hytter, blant annet i katalogen til Berge Sag. Vi fant noe vi likte der, men gjerne ville endre litt på, så i samarbeid med Berge Sag fikk vi til slutt det vi var ute etter, sier Marianne.

– Etterhvert som byggingen tok til reiste vi hit og startet med sparkling og maling av vegger og tak. På den måten fikk vi en følelse av tilhørighet.

På loftet har de byttet to rom på hver side der ting som ikke skal brukes eller ses kan stues vekk. Med tiden skal det bygges en loftstue der, i tillegg til et ekstra soverom. Deres tips til hyttebyggere er å inkludere slike små, praktiske rom, for de trengs etterhvert.

Vegger og tak nede er hvite, for som så mange andre har ekteparet Veggeberg gått bort fra de gamle, tradisjonelle hyttene med furupanel. De hvite flatene tar imot mye lys fra store vinduer under en høy himling i stuen.

– Vi er nok mest fornøyd med den himling-en ja. Også kjøkkenet da, sier Marianne og kikker bort mot et hjørne av hytta.

– Ja, kjøkkenet valgte vi å ha litt avskjermet i en krok. Det er lettere å slappe av da, sier Harald med et smil.

Det gjenstår bare å få ferdig den store terrassen utenfor, og plante en liten blomstereng, så kan de lene seg tilbake og slappe av. Akkurat i tide til sommeren.

 

Annonse