Annonse

[heading style=”subheader”]Solveig Myge var bare åtte år gammel første gang hun fikk moren til å bestille huskataloger til seg. Og hun var omtrent like gammel da hun sammen med faren begynte å kjøre rundt i boligfelter for å se på nye hus. Så det er egentlig en gammel husdrøm, som nå har gått i oppfyllelse. Og det til tross for at husbyggerne bare er 26 år gamle.[/heading]

[nggallery id=8]

Solveig Myge (26) og Richard Hauske Røthe (26) flyttet inn i det flotte funkishuset på Høgahaug ved Nappatjørn i Tysvær i august i 2011. Nå ser de frem til å opparbeide hage og gjøre ferdig takterrassen.

 

Isopormodell

Vi snakker vel egentlig om et familieprosjekt. Huset er tegnet av søsteren Maria Myge Kolnes som arbeider i Omega. Grunnarbeidene er det faren hennes, Jostein Myge, som har stått for. Innredningen er i høyeste grad signert husfruen selv, som faktisk møblerte huset lenge før hun og mannen flyttet inn.

– Jeg lagte meg en isopormodell av huset der alt ble nøye planlagt. Ja, hver minste detalj ble lagt inn og alt i riktig størrelse i forhold til målestokken. Og da var det jo fristende å kjøpe møblene også. Jeg er stor tilhenger av Ølen Møbel og alt det fine vi finner i den butikken, så det meste er kjøpt der, sier Solveig, som måtte be om ekstra lang lagringstid da det viste seg at huset ble forsinket.

– Ja, heldigvis gikk det greit. Vi skulle egentlig flyttet inn i mai, men måtte vente til august. Og siden vi allerede hadde handlet oss møbler og utstyr, måtte det stå til lagring, forteller de.

Innredning og interiør er en stor lidenskap for Solveig. En interesse som utvilsomt startet den gang hun begynte å bla i huskatalogene. I det nye huset har de valgte en del klassiske designmøbler. Her finner vi både Panton og Eames-stoler i fin kombinasjon med arvemøbler og herlig kunst signert Solveig selv.

– Jeg elsker å holde på med ulike prosjekter og er ikke redd for å henge de på veggen. Du kan trylle frem spennende bilder ved hjelp av en finerplate, en god stiftemaskin og noe artig stoff, smiler hun.

 

Tysvær

Både hun og Richard kommer fra Torvastad på Karmøy. At deres nye hus, ligger i Tysvær er likevel ingen tilfeldighet.

– Søsteren min bor her i Førre og har snakket varmt om stedet. Også foreldre til Richard har bodd i kommunen i en del år. Og siden Richard hadde adresse i Tysvær, fikk vi mulighet til å søke om tomt på det nye feltet på Nappatjørn. Vi var veldig lykkelige da vi ble tildelt en flott tomt på toppen av feltet. Med herlig utsikt til Førresfjorden. Vi betalte bare 263 000 kroner for tomten i 2008 og følte nesten som vi hadde vunnet i lotto, forteller de.

Huset er satt opp av Urbanhus og er totalt på 230 kvm inkludert garasjen. Fire halvplan gir en spennende planløsning. De ønsket seg store rom og en effektiv utnyttelse av arealet. Garasjen er integrert i huset med trapper opp til hovedplanet. Huset består av yttergang, gjestetoalett, kombinert stue og kjøkken, biingang og vaskerom, to bad, fire soverom og loftstue. Dessuten en stor bod som er et must for det skiinteresserte ekteparet.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet og ikke minst beliggenheten. Fantastisk spennende og lærerikt å bygge nytt hus og nå gleder vi oss til å opparbeide hagen, sier de.

Annonse