Annonse

[heading style=”subheader”]Funksjonelt og praktisk holder ikke for Helene Moe Bakke på Stord. Hun vil også ha det artig og kreativt rundt seg og priser seg lykkelig over tapens mange muligheter.[/heading]

[nggallery id=6]

Den funkisinspirerte tomannsboligen i nær-heten av Heiane på Stord er utrolig funksjonell. Her er hver eneste kvadratmeter tatt i bruk og huset rommer fire soverom, stue og kjøkken, bad og  vaskerom. Men lyse vegger, gulv og tak kunne fort gitt et kjølig preg, noe Helene unngår blant annet med å trekke inn elementer fra naturen. Her er det flust av hasselgreiner, kongler og bjørkekvister. Hun bruker også en del stein i innredningen.

 

Blogger

– Ja, jeg er uten tvil inspirert av den nordiske naturstilen og setter stadig i gang med små innredningsprosjekter, sier Helene Moe Bakke som er en aktiv blogger på fritiden. Sammen med svig-erinnen Henriette Matre Hagenes driver hun bloggen Snikkerbuo, som har flere tusen tilhengere  fra hele landet.

– Det er utrolig kjekt å blogge om interiørinteressen, men vi skriver også om andre tingsom opptar oss, sier hun.

 

God takhøyde

Huset stod ferdig i 2009 og ble satt opp av Stord-firmaet VI-eiendom Stord AS.  Helene og samboeren Kjetil Matre gjorde mye av innredningsarbeidet selv. Med god hjelp fra familie og venner ble vegger malt og det ble lagt eikeparkett på gulvene. Kjetil, som er elektriker, har sørget for behagelig LED-belysning i store deler av boligen.

– Det vi liker best med å bu i et funkishus, er de store vinduene som gir mye naturlig lys. Vi liker også at det er høyt under taket og de gode planløsningene.

 

Topp med tape

Helene er glad i kunst og har allerede en fin samling. Björg Thorhallsdottir og Gunnilla Holm er noen av favorittene som har havnet på veggen. Men Helene er heller ikke redd for å gi veggplass til plakater og utklipp som hun faller for. Blant annet har hun hengt opp det herlige sitatet fra Flåklypa: ”Kom arbeidslyst og treng deg på her skal du motstand finne!”

– Henger det opp med tape noe som er helt topp på gipsvegger. Og blir jeg lei, er det jo bare til å ta det ned igjen og bytte med noe annet artig, smiler Helene.

Annonse