Annonse

– Det var kjempegøy å bygge nytt, og hadde det ikke vært for at vi er så fornøyde med resultatet så skulle vi gjerne gjort det igjen, smiler Anna-Lena og Rune Askevold.

[nggallery id=5]

Mange er utslitt etter å ha bygd nytt hus, og tenker ”aldri mer”. Men ekteparet Askevold har stort sett bare positive erfaringer.

– Det var en utrolig spennende prosess, med mange beslutninger som skulle tas underveis. Vi var veldig enige om det meste, og var et godt team, smiler Rune.

– Vi har hatt fokus på forskjellige områder, og har derfor utfylt hverandre godt. Jeg er veldig detaljorientert mens Rune er mer opp-tatt av helheten. Vi er begge interessert i interiør, og har virkelig kost oss med å finne gode og funksjonelle løsninger, sier Anna-Lena.

De flyttet inn i slutten av april i fjor, i en bolig som er både lekker og godt gjennomtenkt. Huset på 340 kvadratmeter ligger på Steinsfjellet i Haugesund, og har nok av tumleplass for familien på fem.

 

God plass for alle

– Det at vi fikk mye bedre plass, var noe av det beste ved å flytte fra rekkehuset vi bodde i på Solvang, og inn her sier Anna-Lena.

Storebror Anders på 16 har sin egen avdeling i kjelleren, med soverom, stue og bad. Anna-Lena og Rune har en drøm av et soverom i 2. etasje, med fantastisk utsikt til Eivindsvatnet og Sletta fra sengen, og tilhørende bad og egen garderobe. Også Adrian på 10 måneder og Julian på 3 har hver sine flotte rom og et bad på deling i samme etasje. På hovedplan er det stor stue, tv-stue, kjøkken, vaskerom og gjestetoalett. Også her har de en fantastisk utsikt over Eivindsvatnet og havet vest der ute.

– Opprinnelig kjøpte vi tomten på grunn av utsikten. Selv om det er et stykke unna havet, er det flott å kunne se Sletta.

Anna-Lena kommer fra Leinøy på Sunnmøre, og er oppvokst med hav på alle kanter, så det var viktig for henne, sier Rune.

De brukte nesten 3 år på å planlegge bygg-ingen, og vurderte ulike husløsninger på den 560 kvadratmeter store tomten. Ekteparet endte opp med å skissere huset innvendig selv, og gikk til Urban Hus som stod for den endelige utformingen og byggingen.

– I ettertid er vi glade for at vi tok oss god tid til planlegging, og vi er veldig fornøyd med resultatet, sier Anna-Lena.

 

Massive gulv

Det interiørinteresserte paret har valgt materialer og en stil som er tidløs og som kan vare lenge. Å skape et hus med god atmosfære, har vært det aller viktigste for dem.

Gulvene i hele huset er fra danske Dinesen, og består av hele planker som følger rommenes lengde, uten en eneste skjøt. De massive plankene i douglasgran måtte transporteres inn før det var satt inn vinduer i stuen. Gulvene ble slipt og lutet etter legging, og behandles nå bare med hvitsåpe. I tillegg til å være vakre, er gulvene  utrolig myke og lune å gå på. Anna-Lena og Rune har brukt Dinesen-plank som benkeplate på kjøkkenøyen, til seng på hovedsoverommet og til å lage benk i gangen. Det er også brukt Dinesen i trappen opp til 2. etasje, noe som gir et lekkert og gjennomført inntrykk.

– Vi ønsker å unngå å måtte bytte ut ting etter noen få år, og har lagt vekt på å bruke kvalitet og å finne et interiør som vi ikke så fort blir lei av. Derfor var bl.a. valg av gulv så viktig for oss. Videre gikk vi for et hvitt, klassisk Schmidt kjøkken, som er enkelt og tidløst, sier Rune. Kjøkkenet har høyglans glatte flater og ingen håndtak, noe som var viktig for Anna-Lena.

– Jeg syntes det var vanskelig å finne håndtak til kjøkkeninnredning, uansett hvor mange kjøkken vi så på. Derfor var jeg fast bestemt på å finne et uten, og ble glad da vi fant dette hos Neumann, sier hun.

 

Opptatt av detaljer

Anna-Lenas fokus på detaljer går igjen i hele hus-et, og f.eks. dørhåndtak er noe hun har brukt tid på å finne. Tanken var at disse skulle komplimentere det øvrige interiøret. Til slutt landet hun på håndtak som er kledd med skinn, og også mange av skapene har fått lekre håndtak i skinn.

– Jeg har brukt mye tid på å finne akkurat det jeg har vært på jakt etter, og er vel kanskje en smule perfeksjonist. Heldigvis møtte jeg min likemann, da vegger og tak inne skulle males. Samir, maleren, var utrolig flink og meget pertentlig i sitt arbeid, så vi to fant tonen fort, smiler Anna-Lena, som skryter av MSB Maling som hadde ansvaret for all innvendig maling og tapetsering.

Ekteparet har egentlig bare skryt å komme med når det gjelder fagfolkene og leverandørene som arbeidet på huset, og sitter igjen med positive erfaringer også fra den delen av byggeprosessen.

Og mindre enn to måneder etter innflyttingen feiret de barnedåp i det nye huset.

– Halve Sunnmøre kom på overnatting, og hele huset ble tatt i bruk, så vi måtte virkelig få ting ferdig på rekordtid, forteller Anna-Lena. Nå er det hovedsakelig arbeid ute som gjenstår.

– Vi gleder oss til våren, da skal vi gjøre ferdig uteområdet. En detaljert hageplan er allerede utarbeidet av Komplett Utemiljø. Men når det gjelder beplantning, må vi kanskje revidere planen noe, med tanke på at vi stadig har sultne hjort innom i hagen. En bieffekt av å grense mot friområdet som går innover Djupadalen og ned mot Eivindsvatnet, smiler ekteparet.

 

Annonse