Annonse

Det er nok mange som har lagt merke til det store funkishuset i Ramsdalen bygget av Urbanhus. Her er det gjennomført ned til den minste krok på veggen, huset er tydelig preget av Siv og Gunnar Jacobsens felles interesse for kunst og design.

[nggallery id=51]
Tekst: Inger Johanne Tveitaskog
Foto: Karoline Vedøy

 

Hjemme i Ramsdalen bor Siv, Gunnar, Gunnar André (16) og hunden Tuva Jacobsen (5). De to eldste døtrene har egne hjem og familier ikke langt unna. Det innholdsrike huset ble innflyttet like før sommeren. Her har detaljene kommet fort på plass. Det er sjeldent å se så innholdsrike vegger og overflater i et så nylig innflyttet hus. Huset har et boareal på 235 m2 fordelt på tre etasjer.

 

Ny kjøkkenvask resulterte i nytt hus

Ekteparet innrømmer at de kan være litt impulsive, men at en ny kjøkkenvask skulle resultere i at de bygde et helt nytt hus, det kom litt uventet.
– Vi er vel ikke den mest grublende eller nølende typen noen av oss. Avgjørelser gjøres raskt, men planleggingen er vi nøye med, smiler Gunnar. Han må le litt når han forteller historien om kjøkkenvasken. En vask de kjøpte til deres tidligere hus på Brakahaug.
– Vi bygde et hus i sveitserstil på Brakahaug i 1997. Dette var et hus vi likte veldig godt, og hadde vel egentlig ingen umiddelbar plan om å flytte. Men tiden var inne for litt uskiftninger, forteller Gunnar. De trengte blant annet en ny kjøkkenvask. De fant en de likte, en litt mer moderne vask. En vask som hverken stod i stil med benkeplaten eller kjøkkenet, ler Siv. Dette ble rett og slett starten på planleggingen av vår moderne bolig, smiler ekteparet, og kan vise til kjøkkenvasken i det nye huset.

 

Mer moderne med alderen

– Til eldre vi blir, til mer moderne vil vi ha det, sier Siv. Det huset vi hadde på Brakahaug hadde stor hage, og huset krevde en del vedlikehold. Den moderne stilen har enklere og renere flater, som gjør det letter å holde, forteller hun videre.  Tomten på 380 kvm er også så å si vedlikeholdsfri.
– Det at tomten var så liten, var nesten det som gjorde den tiltrekkende. Denne gang tenkte vi minst mulig hage. Husets grunnflate og inngangsparti dekker store deler av tomten, det er ryddig og pent, smiler Gunnar.
– Da vi bestemte oss for å bygge nytt og mer moderne kikket vi i mange kataloger, men det var Urbanhus som hadde det desidert største utvalget av denne type bolig, forteller de.
– Det var Gunnar som tegnet de første strekene, og sammen med Morten Klungland fra Urbanhus ble hustegningene ferdig, og husbyggingen kunne begynne, forteller Siv, som er kjempefornøyd med service, oppfølging og ikke minst det ferdige resultatet fra Urbanhus.

 

Møbler med navn og personlighet

Siv jobber i dag som kundebehandler, interiør- og lyskonsulent hos Mesterlys Sverre Øveraas, en jobb hun henter mye inspirasjon fra. Men interessen for interiørdesign har hun alltid hatt i blodet.
– Interiørskolen, og noen svært inspirerende lærere, har mye av skylden for min brennende interesse for design, forteller Siv. Lærer og møbeldesigner, Erling Revheim fra Bergen har lært Siv det grunnleggende i å dele huset inn i aktive og passive soner, som gir best mulig funksjon og arealinndeling. Noe som hjemmet i Ramsdalen bærer preg av. Kjersti Moldesæther fra Haugesund var også en lærer som har inspirert Siv. Møblene og lampene er med andre ord ikke tilfeldig plassert i dette huset, men det er ikke bare plasseringen som vekker oppsikt, selve møblene og lampene er veldig oppsiktsvekkende.
– Vi er nok litt over gjennomsnittet interessert i design. Jeg har alltid vært interiørinteressert, Gunnar har nok fått det litt gjennom meg, men han har alltid vært merkebevisst, smiler Siv.
– Det var Siv som lærte meg at en lampe ikke bare er en lampe, og at møbler og lamper har navn og en historie, forteller Gunnar. Dette har også yngste sønnen vår, Gunnar André fått inn med barneskje. Han har blitt veldig interessert i både design og kunstnere. Han er nok noe preget av oss, ler de begge to. Familien Jacobsen trives godt i Ramsdalen, og ser nok for seg å bli boende her. Men de søker alltid nye prosjekter.
– Vi liker å jobbe med felles prosjekter, og det har vært utrolig gøy å bygge og innrede dette huset. Nå som dette prosjektet nærmer seg mål, har vi begynt å planlegge en aldri så liten utvidelse av hytten på Vågslid, smiler Siv og Gunnar Jacobsen.
Vi ønsker dem lykke til med fremtidige prosjekt!

 

Annonse