• Vili & Ve – møtestedet på Karmøy
  • Vili & Ve – møtestedet på Karmøy
  • Vili & Ve – møtestedet på Karmøy

Vili & Ve – møtestedet på Karmøy

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: David Haavik

 

Etter bare tre års drift er Solsteins kafé Vili & Ve blitt et viktig møtested for folk på Karmøy. Eller rettere sagt for hele Haugalandet siden folk kommer langveisfra for å besøke denne spennende kaféen. Nå har de også utvidet med bakeri og selskapslokaler.

Vili & Ve-17

Barseltreff, pensjonisttreff, venninne-klubben, slekt og venner som vil kose seg på kafé i hyggelige omgivelser. På Vili & Ve treffer du dem alle! – Vi har kunder fra hele distriktet og har fått mange positive tilbakemeldinger på den nye kaféen, forteller avdelingsleder Karen Marie Vikingstad som spesielt kan fortelle om stappfulle lokaler hver eneste lørdag. – Slike dager åpner vi også opp selskapslokalene i underetasjen, slik at vi får ekstra god plass til kafégjestene våre, sier hun.

 

Medarbeidere fra Solstein
Vili & Ve er et spennende konsept. I tillegg til å drive kafé er det også egne avdelinger for interiørvarer og blomster. Etter at de flyttet inn i nye lokaler i høst, har det også kommet bakeri og selskapslokaler til utleie. I underetasjen har de også laget et slags drivhus der de dyrker sine egne urter og grønnsaker som brukes i matproduksjonen. – Selskapslokalene ligger i underetasjen og her kan vi fint ta i mot grupper på opptil 50 personer. Her satser vi på å arrangere en del kurs og konferanser for lag, organisasjoner og ulike arbeidsplasser, og har allerede hatt en del arrangementer. Lokalene er også ypperlige til konfirmasjon og barnedåp, opplyser Vikingstad. Med seg i staben har hun 30 medarbeidere, deriblant 5 arbeidsledere og 25 medarbeidere fra Solstein som veksler på å jobbe på Vili & Ve på Åkra og på Solstein på Vea. – Staben har gjort en formidabel innsats på å bygge opp kafèen, selskapslokalene og det nye bakeriet. Og det meste av arbeidet har vi klart å ta unna selv, sier Vikingstad.

Vili & Ve-12

 

Selvforsynt
Det nye bakeriet med steinovner betyr at Vili & Ve er selvforsynt med alt bakverk og brødvarer. Her bugner det av gjærbakst i ulike varianter. Vili & Ve tilbyr også kaker og konditorivarer som er produsert på huset. I interiør- og blomsteravdelingen har de kjente merker fra House Doctor,  Ib Laursen, Meraki, Bloomingville, Plan Toys, Millemau, Dbkd og Caroline Heyerdal. Populære merker som trekker interiørbevisste i hopetall. For ikke å glemme den fantastiske glasskunsten produsert av medarbeiderne i Solstein – et solid merkevare bygget opp over mange år.

 

Vili & Ve-11