• Tilbake til barndomsbyen
  • Tilbake til barndomsbyen

Tilbake til barndomsbyen

Hun var åpen for å flytte i leilighet, mens samboeren aller helst ville ha enebolig. Så da Annlaug Storøy og samboer José Merine fikk tak i en større tomt med strandlinje i Kopervik i fjor høst, var de plutselig i gang å bygge nytt hus i hennes barndomsby.

Til eiendommen i Østrembruvegen 31 fulgte det også med en eldre enebolig som ikke oppfylte gjeldende byggeforskrifter. De valgte derfor å rive det gamle huset for å bygge nytt. Siden tomten krevde en mindre reguleringsendring, ble derfor fradeling av tomten også inkludert i omreguleringssøknaden. På den ene tomten er Annlaug Storøy og José Merine nå i full gang å reise sin nye enebolig. Boligen får vakker utsikt til Litlabronå og sjøen like nedenfor. Den andre tomten like ved siden av, er også gjort byggeklar, men det haster ikke å legge denne ut for salg.

– Det er utrolig spennende å bygge nytt hus, men klart også en krevende prosess. Målet vårt er å bygge et hus som vi kan bli gamle i. Egen sti ned til sjøen og strandlinje var absolutt noe som gjorde dette til et ekstra attraktivt prosjekt for oss, sier Annlaug Storøy som nå bor i enebolig i Ramsdalen i Haugesund.

Kopervik er hennes barndomsby og etter nærmere 40 år i Haugesund gleder hun seg stort til å flytte tilbake til familie og venner.

Følger byggeprosessen

Vi Bygger Nytt følger byggeprosessen på den nye boligen i Østrembruvegen gjennom flere reportasjer, før vi besøker det helt ferdige nye huset på høsten 2018. Arbeidet startet på sensommeren. Grunnmuren er ferdig og snekkerarbeidet i gang. Går alt etter planen står den nye boligen klar til sommeren. Det er Hellvik Hus som har ansvar for å reise boligen og med seg på laget har de blant annet SK Betong som tar seg av grunn- og betongarbeidet. Boligen på vel 200 kvm inneholder stue i åpen løsning med kjøkken, loftstue i 2. etasje, 3 soverom, tre bad, bod og garasje. Det skal også innredes en mindre  toroms leilighet i underetasjen.

Annlaug Storøy og samboeren holder for tiden på å bygge nytt hus i Østrembruvegen 31 i Kopervik.

Glass, spiler og betong

Annlaug Storøy og samboer ønsker å innrede på en funksjonell og praktisk måte – inspirert av den industrielle stilen. Spiletak, slipt betonggulv og glassgulv mellom etasjene er noen av planene som nå skal realiseres.

– Stilen inne skal være moderne og enkel. Ikke noe krimskrams her i gården. Vi satser på å ta med oss flesteparten av møblene fra boligen vi bor i dag, men det blir nok alltid behov for noe nytt, smiler Annlaug Storøy som for tiden er på jakt etter kjøkkenleverandør.

– Vi har heller ikke landet på hvem som skal utføre maling og tapetseringsarbeidet, sier hun.

Det er Hellvik Hus som har oppdraget å reise boligen som skal se slik ut.

Hvem gjør hva?

Husleverandør: Hellvik Hus

Arkitekt: Tiltakshaver og byggherre i samråd med Hellvik Hus

Grunnarbeider/betongarbeider: SK Betong

Baderomsleverandør: Bademiljø – Vedavågen Rør

Elektriske arbeider: Hans Erik Elektro

Rørleggerarbeid: Bademiljø – Vedavågen Rør

Opparbeidelse uteområde: Hage og Maskin

Flisarbeid: Smistad Mur og Flis