• BLOGGEREN: Tid for hygge

BLOGGEREN: Tid for hygge

Hvem:

Elisabeth Mjåseth

Bosted:

Skudeneshavn

Bloggen:

elisabethsidyll.blogspot.no

Hygge er et ord som virkelig passer godt til den mørke årstiden. Jeg synes høsten er en herlig tid. Kveldene blir mørkere og kaldere, men inne vil vi ha det lunere, krype opp i sofaen og kose oss. Høsten er også en herlig tid å forandre litt hjemme, og jeg elsker de lune tekstilene og lampenyhetene som har kommet nå i høst.

Sacramento-puff fra Jotex, Fløyelspute fra Chatwal & Jonsson, Adventsstake i messing fra Ferm Living og Lampen er fra Cooper-serien på Bohus.

Lag et stilleben av favoritt-julekulene dine! Røde sløyfer til treet fra H&M Home. Draperi-julekule fra Kremmerhuset.

Lampetrenden nå er mye mørke farger og farget glass. Jeg bare måtte bestille vegglampen ”Read” så fort som mulig etter jeg så den på messen i vår og den har fått plass i stuen hjemme. Cooper-serien hos Bohus med farget glass i hvit, oliven og røyk er også kjempetøffe og kommer som takpendel, vinduspendel, bordlampe og gulvlampe. Ny pendel i svart kom opp over salongbordet vårt tidligere i høst, også denne fra Globen. Jeg ser at jeg går mer og mer over til en kontinental stil med kontraster og dypere tekstiler hjemme nå og ikke kun det nordiske. Den kontinentale stilen har mer luksuriøse tekstiler som passer perfekt til velurtrenden nå, og stilen består også av mye gull, varme metaller og mønstre.

Putene ”Velvet Crush” bare elsker jeg. De er laget av et veldig levende velurstoff og forandrer seg etter lyset. De mer matte fløyelsputene gir en mer rolig effekt. Uansett synes jeg de er rett og slett lekre og spør du meg kan en ikke ha for mye velur og tekstiler nå om høsten.

Selv om vi koser oss med høstfarger og nyheter, gleder jeg meg veldig til julen også. Adventsstaken er tatt frem, men hovedpynten hos oss er når juletreet kommer opp. Utenom det så har vi egentlig ikke så mye pynt, men treet vårt er stappfullt av julekuler. Jeg bare elsker dekorasjoner på juletreet og har kuler fra alle steder hvor vi har reist. Hvert år kommer som regel en ny kule på treet, og jeg har allerede saumfart nett og butikker etter de fineste julekulene. Gull og messing har preget interiørbildet lenge og gull, rødt og grønt preger alltid vårt tre – så får vi se hvor mange nye kuler som kommer opp i år!

Nyt høsten og førjulstiden!