• – Tematurene for neste år er klare!
  • – Tematurene for neste år er klare!
  • – Tematurene for neste år er klare!
  • – Tematurene for neste år er klare!

– Tematurene for neste år er klare!

Annonsert innhold

Regnet pisker mot vinduene på Oasen. Ute står flagg og vimpler rett ut i liten storm. Innenfor smiler reiserådgiver Svanhild Nordbjørn i goTO Berg-Hansen og frister med sol og varme idet hun holder fram byråets ferske program for neste års tematurer til eksotiske strøk.

– Her er det mye spennende å velge blant. Hva med å overraske noen i familien med en utradisjonell og uventet julepresang i år? Eller rett og slett spandere på seg selv en garantert god opplevelse neste år, spør hun.  Vi ber henne om å gi oss noen eksempler på hva hun har i byråets reisekoffert i vår og hun kommer umiddelbart opp med fire turer fra programmet.

– Lengst vekk først, antyder vi…

Og da legger hun på bordet en tur som hun selv skal være reiseleder for i april, en tretten dagers tur til eksotiske Sri Lanka.

Herd of elefants walking in a jungle river

Sri Lanka – eksotisk og mangfoldig

– Sri Lanka er for turister som vil mer enn å ligge på en solseng. Med brede, gyldne strender, fjell, fantastiske natur og dyreliv er landet som skapt for opplevelser, sier hun og mener at  øya var noe helt spesielt; eksotisk og mangfoldig.

Tematuren starter i hovedstaden Colombo før deltakerne blir tatt med på dagsetapper rundt om på øya, blant annet til Sigiriya-klippen, som er et kjent landemerke på Sri Lanka. Det er 1200 trappetrinn opp til toppen av den 200 meter høye klippen.

– Tidligere var det et stort palass som dekket hele toppen av klippen. Nå er det bare ruiner igjen, men det var ikke vanskelig å se at det har vært et imponerende område. Det er også en fantastisk utsikt fra toppen, så det var virkelig verdt turen opp, sier Svanhild om sin opplevelse i vår.

Det opprinnelige Sri Lanka

Sri Lanka har gjennom historien vært styrt av forskjellige kolonimakter, og landet byr på en fascinerende miks av Asia og Europa. Byen Kandy ligger et stykke inn i landet, og står på UNESCOs verdensarvliste. Området var det siste på Sri Lanka som overga seg til kolonimaktene.

– Byen var selvstendig lenge, og har holdt på sitt eget. Kandy er derfor rik på kultur og historie, og her kommer en tett på det opp-rinnelige Sri Lanka. Vi fikk oppleve en imponerende oppvisning med tradisjonell dans og akrobatikk. Også den botaniske hagen var flott, forteller Svanhild. I Kandy er det laget en kunstig innsjø, og det ligger fine hoteller langs bredden. Byen ligger i høyden, og Svanhild forteller at den friske fjelluften gjorde oppholdet ekstra behagelig. Hun gleder seg til å gjenoppleve stedet i april.

Galle – en spennende miks

Reisefølget skal bruke ti dager på rundturen etter oppholdet i Colombo. Galle, en by på sørkysten av øya, er et annet av stoppeste-dene. Byen har en spennende miks av europeisk og sørasiatisk arkitektur, og en borg som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  Det var en koselig og sjarmerende liten by som jeg gleder meg til å utforske mer, sier hun og forteller om fine restauranter, sjarmerende gater og en hyggelig stemning. De korte avstandene gjør at Sri Lanka er ideelt for en rundreise.

– I løpet av få dager skal vi oppleve historie og kultur, strandbyer, fjellområder, safari og dyreliv, sier Svanhild og garanterer en opplevelse for livet.

To reiser gjennom spansk historie og kultur

Som nummer to av vårens tilbud, trekker Svanhild fram den åtte dager lange rundturen i Andalucia, som hun kaller en reise gjennom Spanias mange tidsepoker, tradisjoner og fantastiske landskap.

  At vi i vår/tidlig sommer har satt opp to turer til denne spennende regionen som har så mye å by på, er fantastisk. Den første turen er et godt tilbud til aktive mosjonister.

– Om man er av typen som virkelig liker å komme seg ut i fjellheimen og gjerne gjør unna turer på 4-5 timer til fots kan vi på det varmeste anbefale å være med våre lokale haugesundere, men allikevel lokalkjente guider, Siv og Øyvin Rasmussen til Sierra Nevada-fjellene i månedsskiftet mai/juni. Etter å ha landet og overnattet i Malaga, skal reisefølget forflytte seg til en av de vakre små hvitkalkede landsbyene, Capileira, og dra ut herfra på vandreturer i alt fra olivenlunder og dalfører, innom koselige landsbyer, og opp på den høyeste toppen av Sierra Nevada fjellene. I tillegg får følget en fin formiddag med guidet sykkeltur gjennom Malaga, samt en dag hvor man opplever de fantastiske hagene Generalife. De skal også besøke det historiske og vakre palasset Alhambra like ved byen Granada, som også er en pulserende og vakker spansk by.

Lette vandreturer i Andalucia – By, tapas og natur

– Dersom du ønsker litt roligere vandreturer, og vil bo i byen hver natt, har vi en tur som går i slutten av april, forteller Svanhild Nordbjørn i goTO Berg-Hansen.

Her skal reisefølget bo tre netter i vakre Granada, hvor også Alhambra og Generalifes eventyrlige hager besøkes en av dagene. Man drar deretter ut på lette vandreturer med lunsjpakke i sekken.  Fra Granada går turen til selveste hovedstaden av Andalucia-regionen; Sevilla. Byen er fullpakket med vakre gater og kulturhistoriske bygg og monumenter. Her skal reisefølget bo i de neste tre netter, så man får også kjenne denne byen på pulsen, samtidig som man drar ut på vandreturer i byens omegn. Turen avsluttes med Ronda og Sentil. Ronda ligger på to klippedeler som er knyttet sammen av en bro, midt inne på Andalucias jordbruks- og steppeland. På veien dit, fra Sevilla, svinger man innom Sentil som er en liten landsby hvor mange av husene faktisk er bygget inn under overhengene fjellformasjoner, og mellom disse blir det da dannet gater med fjell som tak over.

– Som du skjønner, alt dette må sees for å forstås, sier Svanhild.

Bli med Jessica til Argentina!

I byråets vårprogram inviteres inntil 20 personer med på rundreise i Argentina med byråets egen Jessica Velde som guide og reiseleder.

Turen gjennomføres i dagene 15. april til 7. mai og reisefølget skal innom alt fra den pulserende og fargerike verdensmetropolen Buenos Aires, til byer fra kolonitiden med flott europeisk arkitektur, massevis av naturopplevelser, fyrrige tango-oppvisninger og vinsmakinger, for å nevne noe av programmet. Underveis skal reisefølget med fly til legendariske Iguazu Falls på grensen mellom Argentina og Brasil, 275 individuelle fossefall i en flott nasjonalpark som er på UNESCO’s verdensarvliste. Seinere skal reisefølget også få med seg en dag på en argentinsk ranch på pampasen.

Møt våren i Nederland!

Som et fjerde tilbud, framholder Svanhild de populære elvecruisene fra Amsterdam til Rotterdam. De gjennomføres i perioden 25. april til 2. mai og er et fargerikt møte med våren og blomstringen i Nederland.

 

Margot Lothe Pedersen (74) fra Haugesund elsker temareisene til goTO Berg-Hansen. Hun har vært med på hele fire turer og har meldt seg på to til.

Vil du ha en oversikt over alle goTOs temareiser sjekk: goto.no