• Prioriterer flotte utegulv
  • Prioriterer flotte utegulv
  • Prioriterer flotte utegulv

Prioriterer flotte utegulv

Hva slags gulv en velger til uteområdet, har mye å si for sluttresultatet. Montèr Haugesund på Raglamyr har spesialisert seg på terrassebord av ulike slag - et utvalg som bør dekke de flestes behov og lommebok. De tilbyr også steinprodukter som er lekkert å kombinere med tre.

Aldri før har folk lagt større ressurser i uterommet og utvalget av produkter beregnet til utebruk er enormt. Derfor er det lurt å bruke tid på å planlegge, sette opp et budsjett og finne ut hvilke produkter som vil passe prosjektet. – Vi vil gjøre det enkelt for folk å lage sine egne utemiljøer. Derfor har vi en byggeservice der vi tilbyr veiledning, planlegging og tegning til litt større uteprosjekter som bygging av garasje, hagestuer og terrasser, sier daglig leder ved Montèr Haugesund, Tone Hagland Skarstein.

MøreRoyal på toppen
Byggevarehuset på Raglamyr i Haugesund tilbyr et stort utvalg av kledning og terrassebord til uterommet. Mange velger å kombinere ulike typer materialer for å gi terrassen særpreg og da er det praktisk at Montér også fører belegningsstein, heller, støttemur og kantstein fra Aaltvedt Stein. – Folk er opptatt av at terrassebordene skal kreve lite stell og vedlikehold. Det er nok hovedgrunnen til at etterspørselen etter MøreRoyal-terrassebord har gått i været de siste årene. Dette er terrassebord som er mettet med olje i det ytterste sjiktet under kokeprosessen. Dette gjør at det er kun behov for vedlikehold av hensyn til utseendet. Om en ønsker å friske opp utseendet, kan en gjøre dette etter ca 5-10 år. Terrassebordene fra MøreRoyal leveres i en rekke farger og fordelene er mange. Den er lett i vekt, suger ikke til seg vann, fliser ikke, gir minimalt med sprekking og er behandlet på alle sider. – Mange har også oppdaget at dette materialet er perfekt til å bygge sine egne utemøbler med og MøreRoyal har gitt ut en egen “gjør det selv”-katalog med mange gode ideer og oppskrifter på utemøbler en enkelt kan lage selv, sier Tone Hagland Skarstein.

Treet som skifter farge
Hun opplyser at mange også har fått øynene opp for Kebony. Treet skifter farge ved naturlig gråning og sol og regn vil med tiden gi det en vakker patina. – Kebony-tre er meget holdbart, stabilt og krever ingen behandling utover vanlig renhold. Det er motstandsdyktig mot råte og sopp og har derfor meget lang levetid, opplyser Hagland Skarstein.

Trex
Montèr er  også forhandler av de populære amerikanskproduserte terrassebordene fra Trex. Dette er totalt vedlikeholdsfritt og er laget av 95 % resirkulerte materialer som plastposer, trevirke og sagflis.  Overflaten er beskyttet med et tykt skall som gjør det resistent mot flekker og falming. Montér er også forhandler av produkter fra RKC – som tilbyr "ferdige" utemøbler – alt ifra boder og lekehytter til rekkverk og benker.

Lag dine egne hagemøbler!

Blomsterkasser, dagseng, solseng, pute-kasse, hammock, hagebenk, hagebord, utekjøkken grillbord, Ja, til og med en ølkjøler kan du lage selv. Eller hva sier du til en lekker lampe med glasskrukker?

I “gjør det selv”-katalogen til MøreRoyal kryr det av tips til utemøbler du kan lage selv. Montèr  tilbyr også ferdigpakker slik at en slipper å kappe selv. På den måten kan en enkelt skru sammen utemøblene hjemme hos seg selv ved å følge instruksjonene som følger med. – Dette er utemøbler som skiller seg ut og vil holde år etter år. I katalogen er det også tips til hvordan en kan lage gangbaner og fine bed i hagen, sier Tone Hagland Skarstein, daglig leder ved Montèr Haugesund.