Prinsen, prinsessa og pengesekken

Prinsen, prinsessa og pengesekken

Annonse

Prinsen, prinsessa og pengesekken

– Et sosialrealistisk eventyr

Det var en gang et par som satte seg i TV-sofaen og ble lubne. Han hadde funnet prinsessa, hun hadde sin prins, og forelska som de var, tenkte de egentlig ikke så nøye over hvem som eide hva i kongeriket…

Slottet var vel belånt, paret var lykkelige og begge tenkte de at romantikken skulle vare evig.

Årene kom og årene gikk, og prinsen syntes han ble penere for hver dag. -Kosebukse og helsetrøye er egentlig undervurdert, tenkte prinsen. Og snart får jeg nok ny jobb… Han klødde seg på magen og lurte på hva prinsessa ville trylle fram av velsmakende retter til middag.

Prinsessa tenkte slett ikke på middag. Hun hadde fått seg årskort på det lokale Hoppeslottet. Der hoppet og spratt hun både tidlig og sent, og ble snart den vakreste prinsessa i hele riket.

– Hvor ble det av min staute prins -tenkte hun, og merket nok at flere av de unge ridderne betraktet henne i skjul.

– Hvor ble det av min omtenksomme prinsesse -tenkte prinsen, og lurte for første gang på lenge på et røvertokt i landsbyen.

Slik gikk dagene lenge. Helt til prinsen og prinsessa var så fremmede for hverandre at de ble enige om å gå hver til sitt. Selv om de var vel forlikte meldte det seg nå nye utfordringer for våre venner. Hvem eier egentlig slottet? Og hva med karjolen utenfor, med flere hundre hester? Det eneste prinsen og prinsessa hadde skrevet under på sammen var lånene fra banken.

Banken strakk seg langt og lenger enn langt, men snart kom dagen da gjelden måtte betales.

Prinsen endte opp med en beskjeden apanasje og kjellerbolig hos NAV, (Naboens Anvendelige Villa). Prinsessa ble dobbeltarbeidende og fikk aldri overskudd til å bruke årskortet på Hoppeslottet mer. Og snipp snapp snute, så var alt håp ute for både prinsen og prinsessa, og de levde med gjeld alle sine dager.

Nå tenker du sikkert at det var en trist slutt på eventyret. Da skal du heller tenke på hva vi kan lære av våre kongelige venner. Snakk med banken din, skriv samboerkontrakt, opprett felles konto for felles utgifter. Ikke vær redd for at pengepraten ødelegger romantikken.

Gjør det tidlig, gjør det grundig og gjør det gjerne hos Skudenes & Aakra Sparebank.

Med seks lokalkontor i Karmøy er våre rådgivere å treffe ansikt til ansikt når du trenger det.