• Polyprint
  • Polyprint

Polyprint

Solid Print er eit lite nystarta firma frå Kopervik som har fokus på miljø og kortreiste unike produkt.

Styling, tekst og foto: Modernestil

Solid Print er eit lite nystarta firma frå Kopervik som har fokus på miljø og kortreiste unike produkt. Sigbjørn Thorsen og Thomas Lyngholm starta opp da oljekrisen gjorde at dei stod utan jobb i nokre månader. Duoen fungerer utmerket i lag da Thomas tar seg av alt det administrative, mens Sigbjørn bygger printere, teknar skisser på data og produserer dyrehodene i hans ombygde garasje i Kopervik.

Produkta er laga av plantebasert plast og er derfor bærekraftig og bio nedbrytbar.

Grunnmaterialet er PLA som er utvunnet av sukkerrør og mais. Alle produkta er unike og blir levert i sort og kvitt, i matt utføring, men er det ønskeleg kan ein få dei i alle regnbuens fargar. Dyrehodene finnes i 4 ulike former pr dags dato og passer perfekt inn i den populære nordiske stilen. Sigbjørn og Thomas er over gjennomsnittet opptatt av å bevare miljøet og lager derfor alle produktene lokalt og all energi som går til for å lage dyrehodene kjem frå Norsk vannkraftverk. Drømmen er å bruke havplast, resirkulere plasten og smelte den om til råstoff, for å bygge disse hodene. Polyprint gutta har det kún som hobby pr. dagsdato men ønsket er sjølvsagt å kunne leve av det. Og det kan skje før ein aner det da dei til nå har laget prototyper av utstillingsmodellar for store firma. Dei tar også oppdrag for private som ønsker å få huset sitt laga i 3d.

Sigbjørn bruker da ein av hans mange printere til å lage disse etter hans skisser, og kan gå heilt ned i detalj som å få laget kjøkkenkraner på kjøkkenet. For folk som har vanskelig for å forstå størrelsen i eit rom er det ypperleg å få laget ein slik modell. Produktene til Polyprint er kortreiste, unike og tar vare på miljøet. Kanskje årets julepresang?

Små dyrehoder: 849,- Stor hjort: 2199,-.