• BLOGGEREN: Plant et tre
  • BLOGGEREN: Plant et tre
  • BLOGGEREN: Plant et tre

BLOGGEREN: Plant et tre



Hvem: Bente Marie Friis
Bosted: Haugesund
Bloggen: www.mariefriis.no

For ti år siden kjøpte vi et epletre på høstsalg. Allerede høsten etter bar det frukter og avlingene har blitt større og større. Siden det er begrenset hvor mange epler vi klarer å spise har jeg i løpet av årene utviklet ulike oppskrifter slik at vi får brukt eplene. Både til mennesker og fugler.


Eplechips


Når eplene begynner å bli litt daffe er de perfekte til å lage eplechips av.

Du trenger:
epler
kniv og skjærefjøl
rist til ovn og bakepapir
kjerneutstikker (jeg har ikke det og har notert meg det på ønskelista)

Del eplene i tynne skiver (om du har kjerneutstikker bruker du den først)
Legg på bakepapir på rist og sett inn i ovnen på 100 grader i omtrent 5 timer.

Eplesyltetøy


Med konsistens som minner om eplemos.
Du trenger:
2 kg epler
2,5 dl vann
150 g brunt sukker

Skrell og del eplene i terningbiter. Kok opp i vann og sukker og la koke i 25 min. Ta stavmisker og mos en del av eplene, men la det være biter igjen. Avkjøl og ha på glass. Supert på havregrynsgrøt, scones, vafler og brødskiver. I dag smakte det deilig med et dryss av kanel og oppå blåmuggost.

Eplemuffins


Du trenger:
125 g smør
1 dl brunt råsukker
2 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
1,5 dl lettmelk
1 eple skåret i tynne skiver
kanel
brunt råsukker

Visp smør og sukker hvitt. Bland inn et og et egg. Ha i vekselvis hvetemel/vaniljesukker og melk. Fylles i muffinsformer. Ha tynne epleskiver , kanel og sukker på toppen. Stekes på 225 grader i ca 15 min. Avkjøes på rist.