• Overlot baderomsjobben til ekspertene
  • Overlot baderomsjobben til ekspertene
  • Overlot baderomsjobben til ekspertene

Overlot baderomsjobben til ekspertene

Baderommet trengte sårt en oppgradering og hjelpen var ikke langt unna. For mens fagfolkene til Storesund Rør fikset hovedjobben, tok datteren Ingrid Aspen seg av all planlegging og produktutvelgelse. På den måten fikk Solveig Aspen Helvik og mannen Ottar Helvik det nøkkelferdige baderommet de ønsket seg.

Nå bør det nevnes at det ikke var uten grunn at datteren Ingrid fikk oppdraget å planlegge og velge ut produktene til det nye badet. Ingrid Aspen (36) er nemlig utdannet designer og jobber som produktdesigner og interiørarkitekt med base i Oslo. Hun er blant annet kjent fra TV-programmene «Rom 123» og «Redesign» på TV2.

– Baderommet er jo i barndomshjemmet mitt og det er alltid en utfordring å gjøre om på, og forsøke å forbedre, et rom man har et personlig forhold til. Baderommet hadde ikke blitt oppgradert siden midten av 80-tallet, og vi ønsket å gjøre en fullstendig oppussing og oppgradering både funksjonelt og visuelt. Det var også viktig å unngå det hvite standardbadet, og samtidig holde oss innenfor et budsjett som ikke tillot de dyreste løsningene, forteller Ingrid.

Gode kombinasjoner

Designeren fra Haugesund mener at nøkkelen til et gjennomdesignet bad er nøye arbeid med planløsningen, kombinert med et balansert valg av billigere og mer kostbare materialer og produkter. De gikk for en kombinasjon av en blålig grønnfarge på veggene, naturmønstrede fliser på gulv og våtsone, eikefinert innredning og krom utførelse på armaturer og garnityr. Det ble satt inn toalett, dusj, to vasker og et stort flott badekar.

– Vi kjøpte utstillingsmodeller og benyttet oss av salgskampanje på innredning for å få plass i budsjettet til bl.a. fine keramiske fliser fra Bella Studio (Oslo) og plassbygget benk med hylle. Jeg valgte stort fliseformat både pga enklere rengjøring og et mer flytende uttrykk. Da kunne jeg vektlegge planløsning og god utnyttelse av plass og funksjoner fremfor å slavisk følge grid og fugemønster. Vi er veldig fornøyd med arbeidet og oppfølgingen som ble gjort. Alle håndverkerne har vært imøtekommende og løsningsorienterte når jeg har presentert beskrivelser og spesialdesign, forteller Aspen.

Flott resultat

Det er Storesund Rør som utførte arbeidet på det nøkkelferdige badet.

– Etter befaringen lagde vi i samarbeid med datteren i huset tegninger på badet. Løsningen ble fliser på gulv og vegger i dusj og over badekaret. Resten av badet ble malt i Jotun våtromssystem, opplyser Aina Naustvåg ved Storesund Rør som hyret inn sine faste samarbeidspartnere til å utføre jobben. Skeies byggservice som snekker, flislegger Helge Olsen, Etr elektro, Veldes malerservice, mens Storesund rør tok seg av rørleggerjobben.

– Både vi og kunde ble veldig fornøyd med resultatet. Flere og flere bruker malte flater i kombinasjon med fliser. og sammen med det flotte badekaret fra Interform, og servanter fra Korsbakken, speil fra Vedum og toalett fra Ifø, ble dette et bad av høy klasse og god kvalitet, sier Aina Naustvåg.