Makeløs festaften med installasjonsklær

Makeløs festaften med installasjonsklær

«Makeløs festaften – duket til forundring» er tittel på det som skjer på Haugesund Billedgalleri om kvelden onsdag 11. april. Da kommer Kristin Elise Halkjelsvik og presenterer installasjonsklær på catwalken i storsalen. Det er første gang Halkjelsvik besøker Haugalandet.

«Makeløs» er navnet på Halkjelsviks virksomhet i Fredrikstad. Hun redesigner og setter sammen gamle tekstiler – og andre materialer for å skape nye, overraskende inntrykk. Duker, klokkestrenger og veggtepper får nytt liv. Hakjelsvik er opprinnelig pedagog og gjennom sitt prosjekt formidler hun kvinnehusflid og kulturarv mellom generasjonene. Hun holder kurs og visninger, tar stylingsoppdrag og samarbeider med design-ere, kunstnere, museer og denne gangen et husflidslag.

– En kulturell lek, kaller hun det selv. Og dette har hun holdt på med siden barnsben, men nå altså som hovedbeskjeftigelse.

Også lokale eksempler

Til Haugesund har hun med egne ting, men en viktig del av det som skal foregå på catwalken er lokalt fundert. Barneklær fra Mini-me designet av Kristine Vikse, hodepynt til brud fra Rossabø blomster, strikkedesign fra Sigrun Gilje Hindal og Garnius, Ellen Hattelands – Symesterskapet – kreasjoner og Siri Dyviks bringeduker er noen elementer. Modellene er elever fra Dans- og Dramalinjen på Skeisvang vgs. og noen barn.

Haugesund husflidslag er over 100 år og har en lang tradisjon på formidling av husflid. Trendene skifter. De som har opplevd Kristin Halkjelsviks lekne performans vil se at det skal ikke så mye til for å bevare og forandre, for ikke å si forundre.

– Unn deg selv en makeløs festaften, oppfordrer lagets leder, Wenche Lindvik.