• Lyngtunet er perfekt for oss!
  • Lyngtunet er perfekt for oss!
  • Lyngtunet er perfekt for oss!

Lyngtunet er perfekt for oss!

Annonse

Emilie (6) har allerede startet nedtellingen til bursdagen sin i oktober. Bursdagen hennes vil nemlig bli helt spesiell i år. For bare noen dager før hun fyller sju år, skal hun og familien flytte inn i et helt nytt hus på Lyngtunet på Vormedal.

– Tenk at når jeg fyller sju år bor vi i et helt nytt hus rett nedenfor skolen min, og jeg skal vise de andre i klassen min det nye huset vårt på bursdagen min. Det kommer til å bli helt spesielt, sier hun.

Tar med seg naboen

Det er ikke bare Emilie i familien Nygård Madsen som gleder seg. Pappa Hans Kristian Madsen ser aller mest frem til å bo i et splitter ny enebolig og slippe å tenke på oppussing i lange tider fremover. Han har overbevist naboen der de bor i dag så godt, at også de har kjøpt seg en enebolig på Lyng-tunet. Så nå fortsetter de naboskapet side om side på  Lyngtunet.

– Egentlig ganske smart å velge sine nye naboer, smiler han og legger ikke skjul på at han også “jobber med” å overbevise noen andre venner som han gjerne vil ha som naboer på  Lyngtunet. Mamma Cathrine Nygård er ikke tvil om at Lyngtunet er det rette valget for familien på fire som i dag bor i en 90-tallsbolig på Vormedal.

– Vi har lenge sett for oss å flytte nærmere Mykje skole, og da vi fikk nyss om at Berge Sag la ut dette feltet like nedenfor skolen, var vi tidlig ute å sikre oss favorittomten. Det er utrolig praktisk å ha skolen som nærmeste nabo og barna kan spasere på egenhånd allerede fra 1. klasse til skolen og på fritidsaktiviteter, sier hun.

Husbankfinansiering

På Lyngtunet ser de frem til å få større hage enn de har i dag og en praktisk bolig med fire soverom, to bad, to stuer og praktisk vaskerom med inngang fra utsiden.

– Husbankfinansiering er også et must og gjør det utrolig fleksibelt og gunstig for oss i småbarnsfasen, sier hun.

Nå er byggingen av eneboligen deres godt i gang og i oktober flytter de inn. Boligen ligger rett ved lekeplassen på Lyngtunet og familien besøker ofte tomten og følger med på byggeprosessen. De har også besøkt visningsboligen som Berge Sag nå har gjort klar og har fått tatt en del mål på kjøkken og bad som er viktige for de videre innkjøpene. Siden de kom tidlig inn i prosjektet, har de oppgradert med en del egne løsninger både på kjøkken og i stuen, og de har blant annet sørget for at de to etasjene om nødvendig kan stenges av med en skyvedør.

– Ser ikke minst for oss at dette blir praktisk når barna blir ungdommer og har besøk i loftstuen, smiler de.

Lyngtunet – nærhet til det meste 

Berge Sag er godt i gang med å bygge ut Lyngtunet like ved Mykje skole på Snik ved Vormedal på fastlandssiden i Karmøy kommune. Første byggetrinn består av 11 eneboliger og 12 eneboliger i rekke. Boligene på 150 kvm blir levert nøkkelferdige. Allerede til sommeren 2017 flytter det folk inn i de første boligene. Etterhvert vil det komme både leiligheter og enda flere eneboliger i dette spesielt familievennlige boligfeltet. Når Lyngtunet er ferdig utbygd, vil det bestå av ca. 75 boenheter.

Fra Lyngtunet er det kort vei til det meste og en finner skole, barnehage, butikk, svømmehall og turterreng like i nærheten. De nye veiforbindelsene fra Vormedal gjør det enkelt å komme seg videre til Raglamyr, Tysvær, Karmøy og Haugesund.