• Kvednatunet – her vil du også bo…

Kvednatunet – her vil du også bo…

Sitter du med tanker om å kjøpe deg leilighet, eller et nytt sted å bo. Da må du ta en titt på Kvednatunet som skal reises på Solvang!

Kvednatunet er et boligprosjekt som nylig ble utpekt av Husbanken som et FORBILDEPROSJEKT. Med unik kvalitet og særpreg, ikke bare i utforming og byggeskikk, men også når det gjelder miljø, trivsel, og i form av uteområdet, er hele boligprosjekt-et særegent og unikt. Fellesløsningene som er valgt gir økt trygghet og styrker sosialt samkvem, mener Husbanken, og skriver at Kvednatunet kan være et pilotprosjekt til inspirasjon for andre utbyggere av boligprosjekter i landet.

– Vi er svært stolte over å bli et av Husbank-ens forbildeprosjekter. Det er ikke mange forunt den æren. Men så har vi også brukt svært lang tid på planleggingen for å utvikle Kvednatunet til å bli et supert sted å bo for folk og familier i alle aldre. Vi har tenkt kvalitet fra A til Å, sier daglig leder i Kvednatunet Utbygging, Øystein Grønhaug. Han har selv et spesielt forholdt til stedet som han selv vokste opp på. Faren og bestefaren drev gården hvor det nå skal bygges leiligheter.

– Vi har forsøkt å dra inn noe av eiendommens kultur og historie i det nye moderne boligprosjektet. Det er jeg glad over at vi har lykkes med. Navnet Kvednatunet er fortsatt med og kvernsteinen på gården skal utsmykke utearealet. Til og med Kvednabekken er dratt inn i prosjektet, selv om det blir i form av en tørrlagt elv i uteområdet, sier Grønhaug. I det hele tatt er det lagt stor vekt på trivsel og aktivitet i boligprosjektet.

Husbank-finansiering

I Kvednatunet kan du bo med naturen som nabo på den ene siden, til utsikten av by og hav på den andre. Og det beste av alt – du får utrolig mye kvalitet til rimelig finansiering. 80 prosent av de 22 leilighetene i første byggetrinn (90 og 150 kvm) er nemlig godkjent med husbankfinansiering.

Kvednatunet skal bygges ut i 3 byggetrinn og hele 11 av de 22 leilighetene i første trinn er allerede solgte. Det betyr at oppstart bare er noen små måneder unna. 18 av leilighetene er på 90 kvadratmeter, og det er disse som er godkjent med inntil 80 prosent husbankfinansiering. Det gjelder for alle – nyetablerere, eller de som skal skaffe seg bolig for 2. eller 3. gang.

-Husbanken har meget gunstige lånevilkår med lav rente og muligheter for avdragsfrihet. Alle kan få lån uansett alder, og hver enkelt kan tilpasse sin leilighet etter eget ønske. Vi har lagt opp til høy standard i materialvalg og kvalitetsinnredninger, sier Grønhaug, og fortsetter:

– Det betyr at du kan gjøre tilpasninger uten at det koster for mye, enten du vil bytte fliser, eller gjøre endringer på bad eller kjøkken. Når tredje byggetrinn står ferdig vil Kvednatunet bestå av i alt 117 boenheter hvor altså 80 prosent er med mulighet for husbankfinansiering.

I pakt med naturen

Kvednatunet ligger fantastisk til med turparadiset Djupadalen i ryggen, og med en fantastisk utsikt vestover mot havet. Alle leilighetene har også terrasser som er vendt mot vest, med utsikt over byen hvor himmel og hav møtes i solnedgangen. Her lever du rett og slett i pakt med naturen. De frodige uteområdene med beplanting og tilrettelagte uteaktiviteter, gjør også tomten til en møteplass for beboerne. Her er det tenkt på det meste og du finner blant annet sykkelparkering, spyleplass for hunder, puttebane for golf, boccia-bane, og selvsagt lekeplass for barn. I selve boligkomplekset er det både trimrom og ladestasjon for el-biler og el-sykler til hver leilighet.

Også adkomsten til leilighetene er estetisk og funksjonell i sin utforming og gir et solid inntrykk med sine grønne og blå kvaliteter. Det er ingen tvil om at Kvednatunet vil bli et populært sted å bo for både unge, gamle og familier.