• – Kjekt å komme  inn i huset!
  • – Kjekt å komme  inn i huset!
  • – Kjekt å komme  inn i huset!

– Kjekt å komme inn i huset!

Huset i Østrembruvegen 31 i Kopervik begynner å ta form og før jul ble det holdt kranselag. Og mens husbyggerne Annlaug Storøy og José Merine lurer på hva slags kjøkkeninnredning og baderomsmøbler de skal velge, holder snekkerlaget til Hellvik Hus på å isolere innvendig og fullføre kledningsarbeidet ute.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Liv Alsaker Sande og Storøy/Merine

Sjelden har Annlaug Storøy fulgt mer på værmeldingene enn nå. På ønskelisten står tørt og mildt vær – slik at byggingen av deres nye hus i Østrembrovegen 31 i Kopervik går etter planen. Foreløpig har alt gått knirkefritt, og Storøy skryter av jobben som staben til Hellvik Hus har gjort.

– Det var spennende å komme inn i huset og se hvordan det blir. Ekstra spennende siden det er vi selv som har tegnet romløsningene. Snekkerne har laget en solid trapp, slik at det er trygt å bevege seg mellom de to etasjene. Nå ser vi også hvor flott utsikt vi får til Litlabronå og sjøen like nedenfor, og vi gleder oss til å opparbeide uteområdet og gjøre det fint rundt huset, sier Annlaug Storøy som for tiden tenker ekstra mye på kjøkken- og baderomsvalgene som må tas.

– Målet er å ha en rød tråd som i resten av huset der vi bruker en del betong, spiletak og glass. Så vi ser for oss enkle og klassiske løsninger som vil fungere i lang tid fremover, sier Annlaug som etter 40 år i Haugesund gleder seg stort til å flytte tilbake til familie og venner i barndomsbyen.

Følger byggeprosessen

Vi Bygger Nytt følger byggeprosessen av den nye boligen i Østrembruvegen gjennom flere reportasjer, før vi besøker det helt ferdige nye huset på høsten 2018. Arbeidet startet på sensommeren og går elt etter planen står den nye boligen klar til sommeren. Det er Hellvik Hus som har ansvar for å reise boligen og med seg på laget har de blant annet SK Betong som tar seg av grunn- og betongarbeidet. Boligen på vel 200 kvm inneholder stue i åpen løsning med kjøkken, stue i 2. etasje, 3 soverom, tre bad, bod og garasje. Det skal også innredes en mindre  toroms leilighet i underetasjen på ca 45 kvm.

Hvem gjør hva?

Husleverandør: Hellvik Hus

Arkitekt: Tiltakshaver og Byggherre i samråd med Hellvik Hus

Grunnarbeider/betongarbeider: SK Betong

Baderomsleverandør: Bademiljø

Elektriske arbeider: Hans Erik Elektro

Rørleggerarbeid: Vedavågen Rør

Opparbeidelse uteområde: Hage og Maskin

Flisarbeid: Smistad Mur og Flis