• “Kick off” for unikt  boligprosjekt

“Kick off” for unikt boligprosjekt

Prosjektet er et pilotprosjekt og en må til Østlandet for å finne et lignende konsept. Dette er en boligform for godt voksne som skal gi bedre trivsel og helse, motvirke ensomhet og reduserer behovet for bruk av offentlige instituasjoner og tjenester. 14. juni blir det kick off for prosjektet og stor fest i hagen til hotellet.


På Touring Park Terrasse ved bygrensen vil du bo i din egen leilighet, men samtidig ha tilgang til alle fasilitetene på det ombygde spa- og konferansehotellet til Radisson Blue i samme bygg. Målgruppen er 50+, men er aktuelt for alle som ønsker å bo i moderne leiligheter med tilgang til en rekke tjenester rett utenfor inngangsdøren. Delingsøkonomien er under vekst og folk er opptatt av lett tilgjengelige tjenester. Samtidig ønsker vi å bo i hjemmene våre lengst mulig, noe velferdsteknologien blant annet skal sørge for. På Touring Park Terrasse trekkes alt dette inn i konseptet. - Dette blir det første konseptet av denne typen og skal være et flaggskip både på teknologi og miljøprofil. Boligprosjektet får navnet Touring Park Terrasse og blir organisert som et sameie, sier Knut Henderson. Terrasseleilighetene inngår i resortet med mange ulike tjenester samlet under et tak - kafé, restaurant, matbutikk, bakeri, frisør, lege og andre helsetjenester som passer for målgruppene. Leilighetssameiet vil blant annet kunne bruke hotellets tjenester som svømmebasseng, renholdstjenesten og vaktmestertjeneste. Planen er også å ha en stor elbil- og sykkelpark som også leilighetseierne vil kunne disponere. - Allerede før lansering av nettside og salgsstart, har vi merket stor interesse for prosjektet. Folk ønsker å bo trygt og enkelt og samtidig ha møteplasser rett i nærheten, sier Henderson.

Husbankfinansiert
Det er Link arkitekter som har tegnet både leilighetene og hotellprosjektet. Planen er å lage et vakkert parkanlegg og amfi ved anlegget. All parkering blir under jorden. Prosjektet er beregnet å koste omlag 300 millioner kroner. De 70 leilighetene er godkjente for husbankfinansiering og vil være fra 60-120 kvm. Det høyeste bygget på 13 etasjer vil ligge mot sør ved bygrensen, mens det blir to lavere bygg mot vest. Alle leilighetene vil ha flott utsikt til Karmsundet. Hotellet som i dag er på seks etasjer og har 110 hotellrom, vil i tillegg få 50 nye hotellrom, 25 meters basseng og spaavdeling og utvide konferanseavdeling fra 120 til 300 personer.  Et eget velvære og treningssenter er også planlagt som en del av konseptet. Henderson-gruppen håper å komme i gang med arbeidet på nyåret 2018. – Vi gjør alt i ett byggetrinn og prøver å gjøre anleggsperioden kortest mulig. Vi satser på å ha alt klart i løpet av 2019, mens hotellet åpner en stund før, sier Knut Henderson i Henderson-gruppen og anbefaler interesserte å komme på hagefesten og kick off-arrangementet 14. juni.