• – Hvem vil bli nabo  med oss?
  • – Hvem vil bli nabo  med oss?

– Hvem vil bli nabo med oss?

Hva gjør du når du elsker stedet du bor på, men huset ikke lenger passer livet ditt! Da kan du enten bygge kraftig om eller rett og slett rive og bygge nytt. Liv Grethe og Tor-Kjell Bergjord velger det siste og er nå på jakt etter folk som vil kjøpe leilighet i sameiet de danner.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Liv Alsaker Sande og arkitekt Kirsti Sveindal

De synes beliggenheten i Karmøygata 50b i Haugesund er helt topp. Her bor de i et rolig boligstrøk, har sjøutsikt og kort vei til sentrum. Men boligen fra 1930-tallet som går over fire etasjer og er på 300 kvm, tilfredsstiller ikke kravene deres lenger og krever mye vedlikehold og oppgradering. At to av de fire sønnene er ute av redet, gjør også at de ikke trenger så stort hus lenger.

– Den tiden vi må bruke på oppussing, vil vi heller bruke på fritidsinteressene våre. Vi er begge aktive mennesker på 50+ som trener mye, liker godt å reise og er generelt mye på farten. Vi har også hytte både på fjellet og ved sjøen å ta oss av. Derfor har vi innsett at vi trenger en annen måte å bo på og vil gjerne gjøre noe med saken mens vi ennå har krefter og energi til det, smiler de.

Tre leiligheter

Arkitekt Kirsti Sveindal ble hyret til å tegne en større bolig med tre leiligheter på tomten. Selv har de plukket ut leiligheten i første etasje som er på 94 kvm og i tillegg har en gjestehybel. På samme plan blir det også en leilighet på 91 kvm og helt øverst toppleiligheten på nærmere 150 kvm som begge ligger ute for salg på finn.no og gjennom Eiendomsmegler Vest.

De tre leilighetene er moderne utformet, tar hensyn til tomten og eksisterende bomiljø og alle leilighetene vil få sjøutsikt. Alt er ferdigregulert og godkjent og det blir byggestart så snart de to leilighetene er solgt.

– Vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet og få utflyttingen og rivingen unnagjort. De tre leilighetene vil holde generell høy standard, og vi har hyret Rolf Harald Bogshamn til å være byggeleder. Drømmen er å komme på plass i den nye leiligheten til julen 2018, sier de.

Mange muligheter

De ser for seg at Karmøygata 50 b blir et lite koselig sameie med tre leiligheter for aktive mennesker.

– Men det er absolutt ikke et krav om at en må ha en aktiv livsstil eller være ”treningsfantomer” for å kjøpe leilighet her, presiserer de.

I Karmøygata 50b blir det ekstra god bodplass, to parkeringsplasser til hver boenhet i garasjeanlegg i kjelleren, egen sykkelparkering, felles trimrom og både private og felles uteområder. Hver leilighet er tegnet inn med tre soverom og to bad, men her er det mulig å gjøre om på planløsningen slik at en får det helt skreddersydd til sine behov. Det er også tegnet inn heis i prosjektet om noen trenger det.

– Vi skiller oss ut fra andre leilighetskomplekser ikke minst på grunn av at her er det bare tre leiligheter. At det er satt av stor bodplass på hele 25 kvm, gjør at folk kan ivareta sine fritidsinteresser. Her er det gode muligheter for sløyerom, snekkerbod, keramikkverksted eller andre aktiviteter. Det er også muligheter for å kjøpe båtplass til Karmsundet, som ligger ca. 100 m fra leilighetene, opplyser Liv Grethe og Tor-Kjell Bergjord.