• Med Haugesund for dine føtter
  • Med Haugesund for dine føtter
  • Med Haugesund for dine føtter

Med Haugesund for dine føtter

Da den flotte tomten på Hemmingstad i Haugesund var sikret, var Boligpartner aldri i tvil om hva den skulle brukes til. Her vil de bygge leiligheter som skiller seg ut, og ga Opus Arkitekter oppgaven å forme Vardene Hemmingstad. Boligpartner satser på byggestart av de første 15 leilighetene i løpet av forsommeren.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Liv Alsaker Sande/Opus Arkitekter

Navnet på boligprosjektet er ikke tilfeldig valgt. Definisjonen på en varde er et merke som er bygget for å markere sti i fjellet,  et sjømerke ved sjøen eller vakttårn. Vardene Hemmingstad vil således ligge der nærmest som et monument høyt i terrenget – lett å få øye på fra alle kanter.

Flott utsikt

Den verneverdige steinmuren fra Hemmingstad gård skal bevares og integreres i ute- og parkeringsområdet til boligprosjektet. Beliggende på høydedraget vil leilighetene i Vardene Hemmingstad få flott utsikt til både hav og fjell. Boligpartner legger opp til to byggetrinn og totalt skal det bygges 26 leiligheter fordelt på to bygg med henholdsvis 15 og 11 leiligheter. Størrelsene vil variere fra de minste på i underkant av 70 kvm til de største toppleilighetene på over 170 kvm. Prisene starter på kr 2 290 000.

– Vi er stolte av å lansere dette spennende boligprosjektet, som vi mener skiller seg ut både design- og innholdsmessig.  Her får folk store muligheter til å forme sin egen bolig med tilvalg, samtidig som standardpakken allerede holder høye kvaliteter, sier boligkonsulent Magne Jensen i Boligpartner.

Heis og parkeringsanlegg

Nærhet til naturen – samtidig som en befinner seg midt i smørøyet på populære Rossebø. Magne Jensen i Boligpartner forteller at de fleste av leilighetene vil få to terrasser både mot øst og vest og toppleilighetene får store takterrasser i atrium som skjermer mot vinden. Til hver leilighet følger det med parkeringsplass i lukket parkeringskjeller og det er heis til leilighetene

– Leilighetene er attraktive både for dem som vil bo moderne og funksjonelt i en lettstelt bolig, men med priser på de minste leilighetene som gjør at  dette også vil være aktuelt for førstegangsetablerere, sier Jensen.