• Gunleiv Larsen AS – 30 år med suksess
  • Gunleiv Larsen AS – 30 år med suksess

Gunleiv Larsen AS – 30 år med suksess

Annonsert innhold

Det har vært 30 år med oppturer og nedturer, men også 30 år med suksess. Byggmester Gunleiv Larsen AS startet med to personer i 1987. I dag har selskapet 15 ansatte, er et velrennomert og velkjent byggefirma i regionen. Kunnskap, kvalitet og service har gjort Gunleiv Larsen AS til et solid firma med godt omdømme og stor tillit hos både leverandører og kunder.

– Vår tillit hos folk er blitt bygd opp over flere år, og skyldes ikke minst bedriftens grunnlegger Gunleiv Larsen. Hans tanke har alltid vært ærlighet, redelighet og lojalitet, kombinert med kvalitet i utført arbeid, sier daglig leder Magnus Mikkelsen. Han tok over ledelsen av bedriften for halvannet år siden, mens Larsen solgte bedriften i 2015.
– Vi hadde aldri vært hvor vi er i dag uten Gunleivs kunnskaper og egenskaper. Vi er svært glade for at han fortsatt er med oss. 67-åringen er daglig å finne på kontoret på Bygnes. Førstemann som kommer, og ofte sistemann som går, legger Mikkelsen til.
Det er Hans J. Rasmussen og Berge Sag og Trelast som i dag eier bedriften, med 40 prosent av aksjene hver. Steinar Mannes fra Karmøy eier 20 prosent.

Spesielt
Mens de fleste store byggefirma i regionen satser på å selge ferdighus, har ikke Gunleiv Larsen AS gått inn i dette markedet, men satset på arkitekt-tegnede hus og hytter, rehabilitering, restaurering og industribygg.
– Det har aldri vært nødvendig for oss å gå inn i ferdighus-markedet. Vi har hatt nok å gjøre med de oppdragene som til en hver tid kommer inn. Vi har et svært godt og nært samarbeid med flere arkitekter som bruker oss mye. Det tar vi som et kvalitetstegn, sier Mikkelsen. Selskapet holder for tiden på med tre store arkitekt-tegnede prosjekt, blant annet for den verdenskjente arkitekten Kjetil Tredal Thorsen i Snøhetta.
Mikkelsen kan glede seg over en svært positiv utvikling i selskapet. Bare det siste året har firma doblet omsetningen, og omsatte i første halvår for nesten 19 millioner kroner.
– Men det skyldes i første rekke at vi når tilbyr totalentrepriser, skynder Mikkelsen seg å legge til.
– Mens vi tidligere bare utførte tømmerarbeid, tilbyr vi nå alt som har med et nybygg-prosjekt å gjøre, for eksempel rør- elektro- og malerarbeid.

Byggepriser
Et godt bevis for Gunleiv Larsens AS kvalitet er selskapets tildeling av tre byggeskikkpriser. Senest høsten 2016 for bygging av en ny enebolig på Sevland, tegnet av Gismarvik Arkitekter. Ellers har selskapet fått to byggeskikkpriser for restaurering av gamle bygg og ført dem tilbake til opprinnelig byggestil.
– Det har etter hvert blitt mange henvendelser til oss når det gjelder restaurering, og etter hvert kan vi vel regne oss som spesialister på feltet. Dette er ofte utfordrende oppdrag, men vi har drevet med restaurering i alle år og etter hvert får god erfaring og kunnskapsrike ansatte, sier Mikkelsen.
Når det gjelder restaureringsarbeid må firma ofte pre kvalifiseres for å utføre oppdraget. Rett og slett å dokumentere at de har de kunnskap og kvaliteter til å gjøre jobben.
– Vi har en fantastisk flott og stabil arbeidsgjeng som sitter på mye kunnskap og erfaring. De er kanskje den viktigste delen til vår suksess, slutter en optimistisk Mikkelsen. Han har fulle ordrebøker, og bedriften har heller ikke merket nedgangen i markedet de to siste årene, snarer tvert imot. Mikkelsen tror også at vi nå er ute av bølgedalen. Sakte men sikkert begynner ting å ta seg opp igjen.