• Bygger nøkkelferdige boliger på Skeisvang og Spannatoppen
  • Bygger nøkkelferdige boliger på Skeisvang og Spannatoppen
  • Bygger nøkkelferdige boliger på Skeisvang og Spannatoppen

Bygger nøkkelferdige boliger på Skeisvang og Spannatoppen

De er eksperter til å skaffe attraktive tomter og utvikle spennende prosjekter. For tiden opplever Askeland Eiendomsutvikling AS stor interesse for prosjektene i Hafrsfjordgata like ved Skeisvang i Haugesund og Spannatoppen på fastlandskarmøy.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Liv Alsaker Sande og Askeland Eiendomsutvikling

I Haugesund er det for tiden full byggeaktivitet i Hafrsfjordgata like bak Kiwi-butikken på Skeisvang. Her holder Askeland Eiendomsutvikling AS på å sette opp fem eneboliger. To er allerede solgt og interessen for de tre andre er stor.

– Her er det mulighet for inntil 80 prosent husbankfinansiering, noe som gir markedets rimeligste lånebetingelser. Boligene holder generell høy standard, og folk har anledning til å planlegge sin egen planløsning og oppgradere med personlige valg, sier Olav Askeland.

Boligene i Hafrsfjordgata er på ca. 140 kvm og en kan få opptil fem soverom. Det er arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke som har tegnet boligene, som ligger tett opp til friluftsområdene i Vangen og Haugesund idrettspark.  Beliggenheten er tilbaketrukken og byr på gode solforhold.

Spannatoppen

Det er også arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke som har tegnet boligene på Spannatoppen. Her har Askeland Eiendomsutvikling fem eneboliger i rekke for salg som vil ligge fint til ved Spannavannet. Boligene som er på ca. 135 kvm, vil ha terrasser på begge sider slik at en kan nyte både morgen- og kveldssola. Også her er det muligheter for husbankfinansiering. Fra boligene blir det kort vei til turløypene i Norheimskogen og gåavstand til shoppingsentrene på både Norheim og Raglamyr. Alle boligene leveres nøkkelferdige med hage og belegningsstein i carport.

Også i sør-fylket

Siden starten for 20 år siden har de tre brødrene i Askeland Eiendomsutviking AS hatt et mål for øye. De ønsker å tilby funksjonelle boliger som gjør det enkelt for folk å bygge nytt. Nøkkelferdige boliger som folk kan flytte rett inn i – på attraktive steder i Tysvær, Haugesund og nå Karmøy. Parallelt med satsingen i nord-fylket, har de også bygget boliger i sør-fylket der to av brødrene bor fast.

– Det at vi er etablert i to ulike markeder, har vært en styrke for oss. For mens vi opplevde en bygge-stopp i sør-fylket i forbindelse med krisen i oljebransjen, kunne vi sette inn ekstra ressurser i prosjektene vi hadde gående her i nord, opplyser Olav Askeland i Askeland Eiendomsutvikling som har kontor på Slåttevik i Tysvær. En beliggenhet som er lang fra tilfeldig. Askeland Eiendomsutvikling har i løpet av årene satt opp 70 boliger på Slåttevik i Tysvær. Her har Askeland Eiendomsutvikling flere store prosjekter på gang og har også sikret seg mange attraktive båtplasser.