• BLOGGEREN: Hagestue til hverdag og fest
  • BLOGGEREN: Hagestue til hverdag og fest
  • BLOGGEREN: Hagestue til hverdag og fest

BLOGGEREN: Hagestue til hverdag og fest


Hvem:
Ann Elin Eriksen Sørøy
Bosted:
Stol, Karmøy
Bloggen: 
www.annelinsoroy.no

Endelig er våren her og vi kan igjen ta i bruk hagestuen. Her blir det nok mange fine og koselige stunder fremover. Jeg elsker å pynte til fest eller bare invitere til en koselig kveld med familie og venner.

Hagestuen vår ble renovert og utvidet sommeren 2015. Vi hadde ønsker om å få litt mer plass til spisebord og en krok til å slappe av i ut i de sene nattetimer. Vi malte både vegger og tak, samt satte opp forskalings-bord på de veggene som ikke allerede hadde villmarkspanel for å få et rustikk utseende. Jeg ville ha en "Vintage" følelse eller en følelse av å ha en liten hytte i hagen.

"Lounge sofa" laget jeg av euro- paller i to lag som jeg også brukte forskalingsbord for å kle disse inn med. Disse kan jeg også løfte bort del for del. Sitteputer er laget av skum-madrass fra Jysk og skjært til i passe størrelse. For å få et mykt utseende på seteputene, så har jeg fått tak i billige sommerdyner i fibervatt. Så har jeg klippet den opp i samme størrelse som seteputene og sydd for hånd på toppen. Deretter så ble det sydd et trekk på hver pute, disse kan jeg ta av og vaske etter behov.

Jeg er kjent for å ha mange puter og tekstiler og i hagestuen er det ingen unntak. Det skaper stilen jeg ønsker sammen med mange urte-planter i flott keramikk og oliven tre i zink.
Når jeg dekker bord ute i hagestuen så må jeg alltid ha de selvlagde "DIY hage-vimplene " som jeg lager av voksduk i lin. Disse er bare så dekorative. De tåler å henge ute i både vått vær og vind. Så må jeg også ha lykter i alle slag." Norges- glass" er så koselige som små vaser eller lykter. Det er også fint og bruke nytt og gammelt sammen. En gammel pinnestol og litt maling, så er den god som ny og full av sjel. Du kan finne utrolig mye på loppemarked eller hos en brukthandler. Mange av mine vaser ute i hagen og spise-bordet er bruktfunn.