• Åpningsfest for Montér på Norheim

Åpningsfest for Montér på Norheim

Å flytte et helt byggevarehus, krever logistikk på høyt nivå. Og ikke minst ansatte som kan kunsten å samarbeide og stå på til langt utover normal arbeidstid. Montér Haugesund kan skilte med begge deler og kunne før jul flytte inn i sitt splitter nye byggevarehus i Norheim Handelspark – en uke før tiden. I slutten av januar blir det stor åpningsfest.

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

– De 20 ansatte har alle gjort en kjempejobb og vi er veldig fornøyd å være på plass i nye lokaler her på Norheim. Nå er omtrent 90 prosent av arbeidet i forbindelse med flyttingen fra Raglamyr til Norheim utført, og det gjenstår en del finpussing før vi smeller til med en stor åpningsfest i slutten av januar, sier daglig leder Tone Hagland Skarstein i Montér Haugesund.

Brukervennlig

Det er Optimera som eier Montér, mens Norheim Handelspark har bygget og leier ut de nye lokalene. Daglig leder Tone Hagland Skarstein tror at med den nye beliggenheten vil det nye byggevarehuset trekke til seg enda flere kunder fra Haugesund, Karmøy og Tysvær.

– Dette er et topp moderne byggevarehus med stort fokus på brukervennlighet og at det skal være enkelt å skaffe seg det en trenger til boligen, smiler hun.

Høyt under taket og et anlegg som nærmest er doblet i areal. Som før kan en få tak i det meste en trenger til boligen. Nå har utstillingene av vinduer, dører, kjøkken, garderobe, bad, maling og verktøy fått enda bedre plass. I tillegg til at det blir egen disk for dem som trenger byggeservice i forbindelse med større prosjekt på hjemmebane.

”Drive thru”

Utebutikken er utvidet fra 900 til 1600 kvadratmeter og får en skikkelig ”drive thru” som ikke minst ”proffene”  ser ut til å sette stor pris på. I utebutikken vil en foruten kledning og lister, også få tak i det meste en trenger til uteområdet som mold, singel og belegningsstein. Her vil det også bli utstilling av lekehytter, boder, anneks og andre mindre byggverk som passer i hagen og ellers på eiendommen.

– Størstedelen av ”utebutikken” er under tak så kundene kan kjøre inn og laste i ly av vær og vind. Det er både komfortabelt og god HMS, sier Skarstein.

Tempererte lister

Hun er ikke minst stolt av byggevarehusets listverksrom som er temperert og fuktstyrt. Det betyr at listene kan hentes i butikken og monteres direkte uten akklimatisering.

– Listverk som hentes fra kaldt utelager kan trekke seg sammen og vri på seg så det oppstår sjenerende sprekker. Det unngår vi nå ved lagring i inneklima, sier hun.

Satser på proffene

Montér Haugesund har en stor proffavdeling rettet mot byggebransjen i området – faktisk kommer 60 prosent av omsetningen til Montér Haugesund fra proffmarkedet. For å kunne hjelpe proffkunden enda bedre i en hektisk hverdag vil Montér Haugesund stille med dataverktøy og tilby arkitekttegnede bygningselementer i en egen proffavdeling.