Har 40 hytter til leie på Vågslid

Har 40 hytter til leie på Vågslid

Målet var å skape et bedre tilbud til dem som ønsker å leie hytter og leiligheter på Vågslid hele året. Samtidig utviklet de et fleksibelt bookingsystem der folk kan leie ut hyttene sine når det passer dem. Oddvar Nordal og Henry Røthing visste godt hva de ønsket seg da de startet Vågslid Booking i 2016.  Nå har de 40 hytter til leie.

F.v. Oddvar Nordal, Henry Røthing og Aleksander Nordal driver Vågslid Booking.

De kom i prat på Haukelifjell skisenter, og i dag driver de Vågslid Booking sammen. Med seg på eiersiden har de også Oddvar Nordal sin sønn, Aleksander Nordal. Etter en forsiktig start i 2016 med 10 hytter til leie, har de nå også overtatt porteføljen til Gaustatoppen Booking på Haukelifjell. Besøker du nettsiden til Vågslid Booking i dag, kan du velge mellom 40 private hytter og leiligheter i Vågslid-området.

– Det fine med vårt fleksible bookingsystem er at folk kan leie ut hyttene sine når det passer dem. Det betyr at de for eksempel bare kan leie ut om vinteren og bruke hytta selv om sommeren eller omvendt. Det siste er det mest vanlige, sier Oddvar Nordal i Vågslid Booking. Både han og Henry Røthing har hytter på Vågslid som de periodevis leier ut gjennom firmaet sitt. De hyret Hatteland Solution til å lage en funksjonell nettside – vaagslidbooking.com.

– Nettsiden er dynamisk og er lagt opp slik at det er automatikk i alle ledd. Vi er interessert i å knytte kontakt med hytteeiere på andre steder som kan tenke seg å starte tilsvarende virksomhet på vår plattform, sier Henry Røthing.

Vintersesongen er utvilsomt hovedsesongen med oppstart i slutten på november når skisenteret åpner.

– Vi har tett dialog og samarbeider med skisenteret når det gjelder utleie. Normalt starter det rolig de første ukene, mens det i februar, mars og april er travelt og mye utleie. Jul og nyttår er også veldig populært, opplyser Oddvar Nordal.

Nyt sommeren på fjellet

Vågslid Booking leier også ut alle enheter sommer og høst.

– Når skisesongen er over i skisenteret er det fortsatt mulig å gå på ski på toppene. Om sommeren og høsten er det fantastisk fint å gå i fjellet og det er flott å fiske i de mange fjellvannene i området. For de minste er turen fra Prestegård opp til Hermodshola det store høydepunktet, og jeg har selv erfart hvor fint det er å sykle i fjellet, sier Oddvar Nordal.

Vågslid Booking har knyttet til seg et lokalt vaskebyrå på Edland som tar seg av utvask og etterkontroll.

– I vinterferien og påsken er vi også selv med og vasker ut etter kundene. Ellers har vi knyttet til oss elektriker, rørlegger og snekkerfirma som kan komme på utrykning hvis noe skulle skje, opplyser Nordal.