• Spreke fargevalg på Solvang
  • Spreke fargevalg på Solvang
  • Spreke fargevalg på Solvang

Spreke fargevalg på Solvang

Hvem: Tore August og Randi Bauer-Nilsen, Matilde Theodora Bauer-Nilsen Eidsvåg og Lea Bauer-Nilsen

Hva: Enebolig i rekke i Kon-tikivegen prosjekt levert av Askeland Eiendom

Hvor: Solvang i Haugesund

Fargene som er valgt i det nye rekkehuset til Randi Bauer-Nilsen og familien hennes på Solvang, er sterkere og spenstigere enn hos mange andre. At Randi er fascinert av den fargerike, meksikanske kunstneren Frida Kahlo, er ikke så veldig overraskende…

– I boligen vi flyttet fra i Skåredalen var det meste holdt i lyse farger. Så når det gjelder farger, har smaken endret seg ganske mye. Stilen for øvrig er ikke helt ulik den vi hadde i det forrige huset vårt, men det hele får jo et helt annet uttrykk når man tilsetter farger, smiler Randi Bauer-Nilsen. I månedsskiftet januar/februar i år flyttet hun og mannen, Tore August Bauer-Nilsen, og deres to tenåringsdøtre inn i en helt ny enebolig i rekke på Solvang.

Målet med boligbyttet var å bo enklere. I Kon-tikivegen fant de en funkisinspirert enebolig i rekke som er langt fra kjedelig. Bord-kledningen på boligene er malt grå, men husene har fått spreke innslag av henholdsvis oransje og gult, så rekken er godt synlig fra veien.

 

Når man kommer inn i boligen til familien Bauer-Nilsen, ser man med en gang at her  står fargene i fokus; det sørger de ni lekre, moderne veggfargene for. Ulike nyanser av blågrått dominerer boligen, men man finner også okergult, sort, grått og grønt. For ikke å glemme kjøkkenveggene, som har en rosalignende farge, med det passende navnet «Warm Blush». Denne tar seg godt ut sammen med den moderne kjøkkeninnredningen fra HTH, den kobberfargede viften og den klassiske PH-lampen som henger over kjøkkenbordet. Lampen ble kjøpt på en ferietur til København og ble fraktet med hjem som håndbagasje på flyet. Et kjekt ferie-minne som nå er en fast gjest under måltidene i huset.

–  Når en flytter fra noe større til noe mindre, er en nøye med hva man tar med seg. For oss ble det riktig å kvitte oss med mesteparten av møblene og investere i nye, som i større grad kler dette huset. Noe av inventaret fra huset i Skåredalen havnet på hytta på Røvær, der fremdeles den “hvite stilen» råder, sier Randi Bauer-Nilsen.

I familiens nye bolig finner vi ikke én eneste hvit vegg – med unntak av i boden under trappa… Døtrene, Lea og Matilde, fikk selv velge hvilke farger de ville ha på rommene sine. Matilde valgte grønnfargen “Minty Breeze”, mens Lea gikk for en mørk gråtone. “Minty breeze” er også brukt på baderommet oppe – et herlig rom med et behagelig lys, som byr på både badekar og dusj.

 

Dristig



På veggene i entréen er det malt med «Dempet sort». Fargen skaper forventning om at du har kommet inn i et hus med spenstigere fargevalg enn andre prosjekterte boliger. I trappeoppgangen finner vi kanskje det dristigste fargevalget. Veggene her er malt i en varm okergul farge. En nydelig farge som matcher perfekt til blåfargen “Byge”, som er brukt i stuen.

På foreldresoverommet har de valgt den mørke “Deco Blue”-fargen.

– Målet er at de ulike fargene skal kle hverandre godt, men samtidig ville vi by på noen overraskelser. De okergule veggene i trappeoppgangen hører nok til den siste kategorien, smiler Randi.

Endret planløsning


Det er Askeland Eiendomsutvikling som har bygget de seks eneboligene i rekke i Kon-tikivegen på Solvang. Familien Bauer-Nilsen var tidlig ute og sikret seg sin favoritt; helt til høyre i rekken.  De fikk mulighet til å endre en god del på planløsningen – noe de benyttet seg av. Blant annet valgte de å ha skyvedører der det var mulig; noe som gjør det både mer praktisk og gir et romsligere inntrykk.

Byggingen startet i februar 2016 og omtrent ett år senere kunne de flytte inn.

– Fremdeles holder vi på å bo oss litt inn og håper å komme i gang med uteområdet i løpet av sommeren. Her er planen å bygge en terrasse og plante i krukker. Målet er å holde det enkelt. De store, grønne pro-sjektene får vi heller realisere på hytta på Røvær, smiler Randi.

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Askeland Eiendomsutvikling AS

Arkitekt: Brekke Helgeland Brekke

Grunnarbeider/betongarbeider: Jan Milje Maskin AS/ Tørresdal Forskaling

Maling/tapetsering: MCP Maling

Kjøkkenleverandør: HTH

Fliser: Breitve AS

Tømmer: ABK

Trapp: Trapperingen

Baderomsleverandør: HTH

Gulv: Pergo gulv

Vinduer/dører: NOR-DAN

Elektriske arbeider: Elverket AS

Rørleggerarbeid og sanitærvarer: Hervik Rør AS

Opparbeidelse uteområde: Jan Milje Maskin AS

Tak ute: Protan AS