• Nyter leilighetslivet i Beverskaret
  • Nyter leilighetslivet i Beverskaret
  • Nyter leilighetslivet i Beverskaret
  • Nyter leilighetslivet i Beverskaret
  • Nyter leilighetslivet i Beverskaret
  • Nyter leilighetslivet i Beverskaret
  • Nyter leilighetslivet i Beverskaret

Nyter leilighetslivet i Beverskaret

Klesdesigner Kristine Vikse og klokkedesigner Rune Bruvik nyter å bo på toppen av Haugesund i sin splitter nye leilighet i Beverskaret. Minst like lykkelig som de andre familiemedlemmene med den nye boligen, er hunden Bosse som har havnet på gamle trakter.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Hvem: Kristine Vikse, Rune Bruvik, to tenårings-sønner og hunden Bosse. Hva: Leilighet i Beverskaret Hvor: Haugesund Følg Kristine: @krea_tia

Rett utenfor inngangsdøren til familien er det nemlig turstier til Vardafjell og Skåredalen og de bor bare 200 meter unna sitt gamle hjem i Skåredalen. Et eldorado for en energibunt av en blandingshund som elsker å dra på lange turer med sine eiere.

- Det er ikke få ganger jeg og Bosse har stått oppe på høyden her og speidet utover byen. Med hund var det ekstra viktig for oss å bo nær naturen og med inngang her i 4. etasje er det bare å ta på seg skoene og dra rett ut i naturen. Praktisk å slippe heis og trapper når vi lufter hunden, smiler Kristine Vikse.

Eneboligen på Gåsland i Skåredalen ble solgt kjappere enn forventet. Vipps var familien på fire installert på hytta på Vikse nord i Haugesund mens de ventet på at leiligheten i Beverskaret skulle bli klar. Det ble sju annerledes, men også veldig fine måneder. Ikke rart det føltes som å flytte inn på hotell da de i februar i år flyttet inn i leiligheten. For etter 7 måneder i enkle kår i det over 150 år gamle jærhuset med utedo og vedfyring, føltes det ut som litt luksus å flytte inn i leiligheten i Beverskaret.

Lettstelt bolig

Det var nettopp landstedet på Vikse som var grunnen til at de så seg om etter et nytt sted å bo. - Siden vi nå har overtatt dette landstedet, vet vi at vi får dekket våre behov fremover når det gjelder både hage og oppussing. Så derfor ønsket vi oss en lettstelt bolig i byen. På Gullsild for to år siden ble vi introdusert for Beverskaret og ble fristet av kombinasjonen stor familieleilighet, nærhet til naturen og panoramautsikt til byen. Alt sammen har virkelig levd opp til forventningene og utsikten er betraktelig bedre enn vi så for oss. Vi har en stor terrasse på 30 kvm med gode solforhold og har kommet ut av tellingen hvor mange solnedganger vi har fått med oss bare i løpet av de første månedene. I mørke er utsikten også et flott skue - da kan vi virkelig nyte “Haugesund by night”. Ser jo ut som vi befinner oss i en storby, smiler Rune og Kristine.

Oppgradert utgave

Leiligheten på 148 kvm er malt i mørke farger som svart og grønt og det er brukt detaljer i gull og marmor både på kjøkken og bad. Vi skimter inspirasjon fra 60-tallets ”Mad Men” og hotellet Thief i Oslo. Innredningen er personlig og består av en miks av nytt og gammelt. Blant annet har Runes sløydprosjekt fra ungdomsskolen, en stolt hegre, fått plass ved det ene vinduet i stuen. Et stort maleri signert broren til Kristine, kunstneren Johan Ask Vikse, la grunnlaget for brun- og grønnfargene som ble valgt i gangen. Kristine har selv malt gullbildet over badekaret. De to designerne er opptatt av å innrede med kortreiste produkter og har blant annet to smaragdgrønne glasslamper signert Formbar Glassverksted i Haugesund over kjøkkenøyen.

De hadde på forhånd fått god hjelp av Indesign til å endre planløsningen og skreddersy boligen til sine behov. Ellers har de oppgradert leiligheten spesielt på baderommene og kjøkkenet. Siden eldstemann har flyttet ut, måtte de ha et rom han kunne komme hjem til i ferier.

- Vi ønsket oss fire soverom og to bad og ville ha foreldresoverom i forbindelse med det ene badet. Vi kuttet også litt av gangen til fordel for det ene soverommet, forteller de. Selve innflyttingsprosessen gikk smidig og i løpet av et par dager var alt på plass. Ved hjelp av dataverktøy og egne tegninger, hadde nemlig designerparet nøyaktig plan på hvordan alt skulle plasseres. - De fleste av møblene hadde vi på lager og ellers hadde vi en god plan på innredningen. Så her slapp vi unna et kjør med flatpakkede prosjekter, noe vi absolutt har hatt mye av i årenes løp med oppussing og fornyelser, smiler de.